Smurto protrūkiai kalėjime – darbo organizavimo problema? | KaunoDiena.lt

SMURTO PROTRŪKIAI KALĖJIME – DARBO ORGANIZAVIMO PROBLEMA?

  • 0

Savaitgalį Alytaus kalėjime prieš Saugumo valdymo skyriaus pareigūną smurtavo iki gyvos galvos kalėti nuteistas nuteistasis. Nepatvirtintais duomenis, pareigūnas į medikus nesikreipė.

Tai ne vienintelis toks atvejis minėtoje kalėjimų sistemos įstaigoje šiais metais. Prieš tai, liepos viduryje, nuteistajam užpuolus pareigūną, šis buvo sužalotas taip, kad medikams teko susiūti žaizdas galvoje ir kitose kūno vietose.

Profesinės sąjungos žiniomis, tai jau penktas panašus įvykis per metus Alytaus kalėjime.

„Kodėl tokie atvejai kartojasi? Jeigu įvykiai kartojasi, vadinasi, apie juos per mažai diskutuojama su pareigūnais, nesiaiškinamos priežastys arba numojama ranka. Tam ir yra instruktažai, kad pareigūnams būtų primenamos jų pareigos, taisyklės, atkreipiamas dėmesys į svarbias detales ir aplinkybes tarnyboje, tai, bet kuris nuteistasis – grėsmė, todėl negalima pažeisti instrukcijų ir tvarkos. Pasikartojantys pareigūnų užpuolimai rodo, kad yra kažkoks nesusikalbėjimas ar spragų, kurias būtina taisyti. Galbūt yra problemų ir dėl darbo organizavimo. Ketinu atidžiau pasidomėti problemomis Alytaus kalėjime, susitikti su pareigūnais ir administracija“, – sakė Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Kęstutis Pauliukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS