Svetimi pinigai | KaunoDiena.lt

SVETIMI PINIGAI

Ką daro Lietuvos sporto sirgalius, kai mūsų šalies futbolo rinktinė triuškinamai nugali Braziliją? Teisingai! Išjungia žaidimų kompiuterį. Arba pabunda iš saldaus sapno. Kol Lietuvoje jau visai rimtai svarstoma, ar surinksime bent šešias komandas kitų metų vadinamosioms aukščiausiosios lygos pirmenybėms, tikrose elitinėse lygose futbolas klesti.

Šią savaitę UEFA Čempionų lygoje baigėsi grupių etapas. Jame atsisijojo 16 komandų, žengusių į atkrintamąsias varžybas. Pirmą sykį prestižinio turnyro istorijoje grupių barjerą įveikė vien tik "Top 5" priskiriamų lygų atstovai. Iki šiol tarp laimingųjų visada atsirasdavo bent vienas išsišokėlis ne iš pajėgiausių šalių čempionatų. Daugiausia savo atstovų – po keturis – turės Ispanijos ir Anglijos lygos, po tris – Italijos ir Vokietijos elito divizionai, du – Prancūzijos "Ligue 1".

Kol Lietuvoje jau visai rimtai svarstoma, ar surinksime bent šešias komandas kitų metų vadinamosioms aukščiausiosios lygos pirmenybėms, tikrose elitinėse lygose futbolas klesti.

Nors šiemet rezultatai stebėtinai proporcingi šalių pajėgumo reitingams, neapsieita ir be sensacijų. Didžiausia jų – Bergamo "Atalanta". Pirmuosius tris mačus pralaimėję Gian Piero Gasperini auklėtiniai, regis, buvo pasmerkti tūnoti C grupės dugne. Tačiau jaunuolių iš Bergamo gauja antrąją etapo dalį sužaidė taip, kad spėjo pakilti iki antrosios vietos ir įšoko į jau pajudėjusį atkrintamųjų varžybų traukinį.

Palyginti su konkurentais, kuklų biudžetą turinčiam klubui papildomi 10 mln. eurų vien už įveiktą pirmąjį etapą, neskaitant dar 6 mln. už atskirų mačų rezultatus, turėtų tapti rimta paspirtimi ateičiai. Ekipa, kuri net 26 metus nesėkmingai bandė sugrįžti į tarptautinę areną ir tik neseniai pagaliau vėl prakirto langą į Europą, mažiausiai dar kokius 5 mln. prisidurs iš bilietų, reklamų bei kitų garantuotų pajamų aštuntfinalyje.

Na, o Lietuvos futbolo aistruoliams lieka žiemą leisti prie televizoriaus ekrano, laukiant pavasario ir spėliojant, ar atsiras bent vienas narsuolis, mūsų A lygoje pakeisiantis lažybų skandaluose paskendusius "Palangos" ir Klaipėdos "Atlanto" klubus bei jau anksčiau kanopas užvertusį Kauno "Stumbrą".

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gaila

Ajaxo

Linas

geros sumeles

SUSIJUSIOS NAUJIENOS