Tarp aklo smerkimo ir pagyrų | KaunoDiena.lt

TARP AKLO SMERKIMO IR PAGYRŲ

Du pastarieji rezonansiniai įvykiai stebina itin skirtinga reakcija į policijos veiksmus. Praėjusią savaitę, kai pareigūnai garaže su akute duryse surado kažkokio pusiaugalvio pagrobtą mažametę, visą savaitę žiro pagyros policijai.

Iš tiesų policininkai dėjo itin daug pastangų, veiksmai buvo profesionalūs, todėl viską vainikavo sėkmė. Dėkui pareigūnams, mergaitė rasta. Dabar, tikėtina, net kas nors bus apdovanotas už rezultatyvią operaciją.

Tačiau dar taip neseniai dėmesio centre buvo ir kita, ne tokių pozityvių atsiliepimų cunamio sulaukusi operacija, kai pareigūnas, gindamas greitosios pagalbos medikus, nušovė duonriekiu juos atakavusią moterį. Kiek tada pagiežos buvo prilaistyta, kiek patyčių dreifavo pareigūnų kryptimi? „Mentai“, „jie tik su bobomis moka kariauti“, „negali vienos moters sutvarkyti“ – pagiežos fronto kariūnai rungėsi, kas šlykščiau apdergs Lietuvos policiją. Ir niekas per daug į reikalo esmę nesigilino – pasmerkė, ir tiek žinių.

Dar taip neseniai dėmesio centre buvo ir kita, ne tokių pozityvių atsiliepimų cunamio sulaukusi operacija.

Tai, kad grėsmė galėjo būti tikrai rimta, ėmė aiškėti po to, kai viena šios istorijos medikė papasakojo, kas iš tiesų dėjosi tądien. Prieš tragediją neadekvačiai besielgusi pacientė jau buvo apdaužiusi greitosios pagalbos automobilį. Medikė liudijo, jog moteris taip rėžė kastuvu į mašinos langą, kad „smūgis galbūt pusę galvos būtų nunešęs“. Be to, esą tuo pačiu įnagiu taikėsi smogti parkritusiam ant žemės paramedikui į krūtinę, o prieš tai, kaip liudijo medikė, peiliu kėsinosi durti ir jai pačiai: „Mane būtų persmeigusi kiaurai.“

Šiaip ar taip, galima konstatuoti, kad policininkas stengėsi profesionaliai atlikti savo pareigą, ir įvyko taip, kaip įvyko. Pareigūnui ne tik niekas nedėkojo, bet jį iškart imtasi skandinti feisbukinėse epitetų kloakose. Ir apdovanoti niekas nepasiūlė, nors akivaizdu, kad šiuo atveju taip pat buvo gelbėjamos žmonių gyvybės.

P. S. Kada bus atšaukti gėdą Lietuvai darantys sekmadieniniai prekybos ribojimai? Kadencija jau baigiasi, gerb. Seimo nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

R

Ką čia nu Si

Elija

Pasiilgau beprotiškai

DDD

Nėr gėdingesnio valstyečių sugalvoto įstatymo,kaip šitas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS