Tik nesusirkite kiaulyte | KaunoDiena.lt

TIK NESUSIRKITE KIAULYTE

Kas yra svarbesnis – vairuotojo pažymėjimas (valstybės vardu išduotas dokumentas) ar med. apžiūros pažyma? Iki pagyvenusiųjų diskriminacijos nusigrybavę įstatymų frezuotojai ir SAM nusprendė: svarbesnė – pažyma.

Realaus gyvenimo atvejis: šešiasdešimtmečio vairuotojo pažymėjimas galioja iki 2025 m. spalio 25 d., tačiau žmogus neturi tos pažymos. Amen, 2024-ųjų pirmą dieną jo pažymėjimą biurokratijos gyviai paskelbs nebegaliojančiu. Ir jiems nesvarbu, kad valstybės vardu išduotame dokumente aiškiai parašyta: „Galioja iki 2025 m. spalio 25 d.“

Tokia kanceliarine runkelio logika remiantis, nepasiskiepijus arba susirgus kiaulyte, gali ūmai nustoti galioti ir LR piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė. Nepasitikrinus sveikatos darbovietėje, gali būti stabdomas stažo skaičiavimas ir naikinama darbo knygelė. Juk med. pažyma – svarbesnė. Vaizdelis tarsi F. Kafkos „Proceso“ siurrealistiniame transe.

Tokia kanceliarine runkelio logika remiantis, nepasiskiepijus arba susirgus kiaulyte, gali ūmai nustoti galioti ir LR piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė.

Tik gal atsipeikėkite vieną kartą, nomenklatūrų padarai. Kiek galima siutinti žmones tuo jūsų rūpesčio piliečiais imitavimu? Nerūpi jums tie piliečiai, jums galvoje tik jūsų pačių subinės ir kėdės, ant kurių jos kas rytą nusidrėbia.

Šiaip jau būtų metas galvoti ne apie senjorų diskriminaciją, o apie eismo nesubrendėlius.

Pasak Transporto priemonių draudikų biuro direktoriaus A. Križinausko, daugiausiai avarijų sukelia vairuotojai iki 25 m. – keliskart dažniau nei vyresni. Jis taip pat perspėjo, kad toks vairuotojo pažymėjimo galiojimo stabdymas kitąmet gali tapti didele socialine problema. Mat sukėlus eismo įvykį, iš kaltininko būtų išieškoma visa padaryta žala, o paprasčiausia techninė avarija baigtųsi nepakeliamomis išlaidomis piliečiams.

P. S. Geriau SAM galėtų pasimelsti dėl to, ką pridirbo „reorganizuodama“ tris Klaipėdos ligonines. Tai ne reforma, tai intoksikacija. Jau 50 gydytojų išėjo iš darbo. Tuoj visai nebus kam anų pažymų pasirašinėti, šakniavaisiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ei Om

Neįžeidinėk gyvulių! Gyvuliai taip nedaro, jie supratingesni už valdžiagyvius.

Om

Čia viskas padaryta tik žmonių nervavimui, jie tyčiojas iš žmonių, o paskui bare juokiasi tie gyvuliai nelaimingi

Būna

Būna, kad sveikatos pažyma yra, o vairuotojas prie vairo miršta. Tai reiškia, kad sveikatos pažymų išdavimas turi būti iš esmės peržiūrimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS