Ugnis ir vanduo | KaunoDiena.lt

UGNIS IR VANDUO

Pastarąsias dienas pasaulyje kažkaip nevaldomai įsišėlo ugnis ir vanduo – dvi iš keturių stichijų ar pradinių elementų, sukūrusių Žemę ir sudarančių jos egzistencijos pagrindą. Bent jau taip mąstyta Antikoje.

Likus šimtui dienų iki Paryžiaus olimpiados, kai mažame Peloponeso miestelyje pietvakarių Graikijoje, kur 776 m. prieš Kristų įvyko pirmosios žaidynės, tapo akivaizdu, jog dėl apniukusio dangaus veidrodžiu įžiebti šių metų olimpinės ugnies nepavyks, ir graikų aktorės, įsijautusios į pitijų vaidmenį, panaudojo dieną prieš (per generalinę repeticiją) įžiebtą ugnį, ore pasklido kažin kokia ne visai jauki nuotaika.

Ir ne šiaip sau. Kaip tik tuo metu Danijos sostinėje Kopenhagoje staiga ėmė ir užsiliepsnojo Biorsenas – XVII a. buvusi vertybinių popierių birža su gausybe meno vertybių viduje. Vienas šalies simbolių – 54 metrų aukščio bokšto smailė – lūžo ir tėškėsi į gatvę. Vaizdai sukrėtė Daniją.

Potvynis rusus pasivijo net Dubajuje, kur du su puse tūkstančio turistų dėl liūčių negali išskristi namo.

Šokas buvo ne mažesnis nei lygiai prieš penkerius metus liepsnojant XII a. statytai Paryžiaus Dievo Motinos katedrai, kurios suremontuoti iki šios olimpiados taip ir nepavyks.

Tuo metu Tobolo upės vanduo Rusijoje, Kurgano srityje, toliau grėsmingai kyla, viršyta pusdevinto, o kai kur ir vienuolikos metrų aukščio riba. Tarsi to būtų negana, potvynis rusus pasivijo net Dubajuje, kur du su puse tūkstančio turistų dėl liūčių negali išskristi namo.

O kažkur biblinėje Izraelio dykumoje, gamtos rezervate Vakarų Negeve, užfiksuotas penktasis elementas – šešiakojė gazelė. Ekspertai patvirtino, kad gyvūnas iš tiesų turi dvi papildomas galūnes ant nugaros. Panašu, kad patinas laikosi neblogai ir net sugebėjo poruotis su patelėmis.

Visa kita kontroliuojama: Izraelyje nelyja ir niekas nedega.

Gairės: ugnis, vanduo, stichijos
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilnietis

Dievas bijo žydų nes jie nužūdė jo sūunų. Dabar žūdo palestiniečius. Su velniu nuprko Ameriką ir Briukselio kopūstus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS