11-oje JAV valstijų įvyko gubernatorių rinkimai | KaunoDiena.lt

11-OJE JAV VALSTIJŲ ĮVYKO GUBERNATORIŲ RINKIMAI

JAV prezidento rinkimai nėra vieninteliai, kuriuose šią savaitę balsavo amerikiečiai. Rinkėjai 11-oje JAV valstijų taip pat rinko gubernatorius.

Nors gubernatorių rinkimai nėra taip atidžiai stebimi tarptautiniu mastu, kaip kova dėl Baltųjų rūmų, valstijų gubernatorių vaidmuo taip pat yra svarbus.

Daugumoje iš 11-os valstijų postus išsaugojo esami gubernatoriai arba laimėjo dabartinių gubernatorių partijų kandidatai.

Demokratai, išsaugoję gubernatorių pareigas, yra Delavero valstijos gubernatorius Johnas Carney’is, Šiaurės Karolinos gubernatorius Roy’us Cooperis ir Vašingtono valstijos gubernatorius Jay Inslee’is.

Tarp respublikonų, išsaugojusių pareigas, yra Indianos gubernatorius Ericas Holcombas, Misūrio gubernatorius Mike’as Parsonas, Naujojo Hampšyro gubernatorius Chrisas Sununu, Šiaurės Dakotos gubernatorius Dougas Burgumas, Vermonto gubernatorius Philas Scottas ir Vakarų Virdžinijos gubernatorius Jimas Justice’as.

Jutos valstijoje gubernatoriaus postą iškovojo respublikonas Spenceris Coxas, gavęs 63,7 proc. balsų. Jo pirmtakas respublikonas Gary’is Herbertas rinkimuose nedalyvavo.

Vienintelis netikėtumas – rezultatai Montanos valstijoje. Valstijos gubernatoriaus rinkimus laimėjo respublikonas Gregas Gianforte, pastaruosius 16 metų gubernatoriaus pareigas Montanoje ėjo demokratai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS