77 proc. latvių pasisako už draudimą nešioti veidą dengiančius šydus | KaunoDiena.lt

77 PROC. LATVIŲ PASISAKO UŽ DRAUDIMĄ NEŠIOTI VEIDĄ DENGIANČIUS ŠYDUS

  • 2

Dauguma, net 77 proc., latvių pasisako už įstatymo projektą, kuris uždraustų dėvėti veidą dengiančius šydus viešose vietose, rodo naujos TNS visuomenės apklausos rezultatai.

Už Teisingumo ministerijos pasiūlytą draudimą viešose vietose vilkėti tokius veidą dengiančius drabužius kaip musulmoniški hidžabai tvirtai pasisakė 42 proc. apklaustųjų ir dar 35 proc. respondentų sakė esą linkę jį palaikyti. Tačiau 16 proc. apklausos dalyvių sakė nepalaikantys šios ministerijos iniciatyvos, iš jų 11 proc. atsakė, kad nėra linkę pritarti įstatymo projektui, o 5 proc. sakė griežtai jam nepritariantys.

Septyni procentai apklausos dalyvių sakė neturintys savo nuomonės šiuo klausimu.

Latvijos komercinės televizijos LNT užsakytame visuomenės nuomonės tyrime, kurį atliko bendrovė TNS nuo kovo 1 iki kovo 3 dienos, dalyvavo 1000 18-55 metų amžiaus respondentų.

2016 metais Latvijos teisingumo ministerija paruošė įstatymo projektą, kuris numato uždrausti veidą dengiančių drabužių ir šydų dėvėjimą viešose vietose. Draudimas susijęs su įvairiais veidą dengiančiais galvos apdangalais – kaukėmis, balaklavomis, šalmais, skarelėmis, gobtuvais ir šydais. Tačiau draudimas negalios šventovėse, maldos namuose, viešuose vietose organizuojamuose uždaruose privačiuose renginiuose ir privačiose valdose.

Ministerija taip pat paragino visuomenę išsakyti savo nuomonę dėl šios iniciatyvos, kurios imamasi Latvijai ruošiantis priimti pabėgėlių iš musulmoniškų šalių.

Pagal ES pabėgėlių paskirstymo planą Latvija turėtų priimti 776 prieglobsčio prašytojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kadf

Tai aisku draust.lai savo šalyje vaiksto kaip tik nori ir esdamos lai pasikelusios spwgecius valgo istepdamos sydus. Fu.bet musu krastuose tik veidu atidengtu ir tai per dsug dar uzsidengusios butu.pqdkuinezinosi kaas koki nusikaltima padato

dar to

nebuvo! visos atvykėlės dangstysis skudurais, ir mes net nesuprasime, su kuo turime kontaktuoti. gal po tais skudurais automatai arba peiliai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS