Abeji JAV Kongreso rūmai įtraukė į gynybos biudžetą sankcijas „Nord Stream 2“ | KaunoDiena.lt

ABEJI JAV KONGRESO RŪMAI ĮTRAUKĖ Į GYNYBOS BIUDŽETĄ SANKCIJAS „NORD STREAM 2“

Abeji JAV Kongreso rūmai – Atstovų Rūmai ir Senatas – suderino ir įtraukė į JAV 2021 metų gynybos biudžeto projektą pataisas, numatančias sankcijų Rusijos eksporto dujotiekių „Nord Stream 2“ ir „TurkStream“ projektams sugriežtinimą.

Rūmų bendrame pareiškime teigiama, kad Atstovų Rūmų narių parengtas įstatymo projektas dėl išlaidų gynybai „numatė siūlymą, kuriuo iš dalies keičiamas 2019 metų Europos energetinio saugumo įstatymo poskyris, siekiant patikslinti ir išplėsti sankcijas, susijusias su „Nord Stream 2“ arba „TurkStream“ dujotiekių statyba“.

Senatas pritarė analogiškoms pataisoms, pražymima pranešime.

Kaip anksčiau buvo skelbta, išplėstos sankcijos palies ir įmones, įsitraukusias į „Nord Stream 2“ projekto užbaigimą. Visų pirma, numatytos sankcijos už vamzdynų tiesimo laivų pardavimą, nuomą ar perdavimą, taip pat ir tarpininkavimą tokiuose sandoriuose, tokių laivų draudimą ir perdraudimą, jų techninį modernizavimą bei sąlygų tam sukūrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

TAI VADINASI - TERORIZMAS

Tai akivaizdus Amerikos ekonominis terorizmas prieš Rusiją ir Europos šalis, kurios dalyvauja šiame ekonominiame projekte. Tik...per trumpos Amerikos teroristų rankos ir apžiojo per didelį kąsnį - pasprings juo patys...

Jo

Šaunuoliai amerikieciai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS