Akademinis pasaulis pristato kovos su klimato kaita planą | KaunoDiena.lt

AKADEMINIS PASAULIS PRISTATO KOVOS SU KLIMATO KAITA PLANĄ

  • 4

Tūkstančiai viso pasaulio universitetų trečiadienį paskelbė „nepaprastąją klimato padėtį“ ir įsipareigojo Jungtinėms Tautoms kovoti su klimato kaita, taip bandydami mobilizuoti savo studentus.

Daugiau kaip 7 tūkst. švietimo įstaigų šešiuose žemynuose atstovai laiške pažadėjo iki 2030-ųjų ar, vėliausiai, iki 2050-ųjų pasiekti neutralumą anglies dvideginio išsiskyrimo požiūriu.

Jie taip pat pažadėjo daugiau išteklių „į veiksmus orientuotiems“ klimato kaitos tyrimams, įgūdžių ugdymui ir švietimui universitetų miesteliuose ir už jų ribų.

„Mokome formuoti ateitį“, – pareiškime sveikindama iniciatyvą pažymėjo JT aplinkosaugos programos (UNEP) vadovė Inger Andersen.

Iniciatyva buvo pateikta per ministrų susitikimą JT būstinėje Niujorke.

„Jaunimas vis dažniau būna raginimų imtis veiksmų dėl klimato ir aplinkos iššūkių priešakyje, ir iniciatyvos, tiesiogiai įtraukiančios jaunimą į šį itin svarbų darbą, yra vertingas indėlis“, – pridūrė I. Andersen.

Iniciatyvos lyderiai, tarp kurių yra universitetas „Tongji“ Kinijoje, Prancūzijos KEDGE verslo mokykla, Glazgo universitetas, Kalifornijos valstijos universitetas, Zayedo (Zajedo) universitetas Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Meksikos Gvadalacharos universitetas, tikisi, kad iki metų pabaigos pagal šį planą įsipareigos daugiau kaip 10 tūkst. akademinių institucijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

KADA BAIGSIME KOVOTI SU KLIMATO KAITA IR PRADĖSIME DOMĖTIS - TAI - KAS? ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKSTA??? KOVOTI REIKIA SU - ORO- VANDENS - ir UGNIES TARŠA!!!!

Girinis

2050 bus ja velu ka nors pakeist,ta daryti reikejo vakar,bet....... !

...

CO2 pažemiais netgi naudingas (augalų produktyvumą didina); jis žalingas TIK stratosferoje, į kurią jį iškelia vėjo jėgainių susukti orų srautai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS