„Amazon“ darbuotojų streikas: mes esame žmonės, o ne robotai | KaunoDiena.lt

„AMAZON“ DARBUOTOJŲ STREIKAS: MES ESAME ŽMONĖS, O NE ROBOTAI

Jungtinių Valstijų internetinės prekybos milžinės „Amazon“ darbuotojai pagrindiniame paskirstymo centre Minesotoje pradėjo streiką dėl geresnių darbo sąlygų.

Tai įvyko per patį internetinių apsipirkimų įkarštį. „Amazon“ darbuotojai susirinko už objekto ribų, o jų plakatai skelbė: „Mes esame žmonės, o ne robotai“.

Streiko organizatoriai neatskleidė numatomų streikų skaičiaus.

Streikas yra bandymas spausti bendrovę dėl darbo saugos klausimų, lygių galimybių darbo vietoje ir konkrečių veiksmų, susijusių su klimato kaita.

Tarp streiko rėmėjų yra demokratų kandidatai į JAV prezidentus Kamala Harris ir Bernie Sandersas. Jie minėtą paramą pareiškė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Aš esu solidarus su drąsiais „Amazon“ darbuotojais, kurie sustabdė darbą dėl prastų darbo sąlygų parduotuvėse“, – „tviteryje“ rašė B. Sandersas.

„Tikrai nėra pernelyg daug prašyti turtingiausio pasaulio žmogaus valdomos kompanijos gerbti savo darbuotojus ir oriai su jais elgtis“, – pridūrė jis.

„Amazon“ darbuotojai taip streikavo keliose Vokietijos vietose, reikalaudami didesnių atlyginimų.

Minėta bendrovė praėjusią savaitę paskelbė apie planus pasiūlyti mokymus trečdaliui savo darbo jėgos Jungtinėse Valstijose.

GALERIJA

  • „Amazon“ darbuotojų streikas: mes esame žmonės, o ne robotai
  • „Amazon“ darbuotojų streikas: mes esame žmonės, o ne robotai
  • „Amazon“ darbuotojų streikas: mes esame žmonės, o ne robotai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS