„Amazon“ įkūrėjas su žmona pasiekė brangiausią istorijoje skyrybų susitarimą | KaunoDiena.lt

„AMAZON“ ĮKŪRĖJAS SU ŽMONA PASIEKĖ BRANGIAUSIĄ ISTORIJOJE SKYRYBŲ SUSITARIMĄ

  • 2

„Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas (Džefas Bezosas) ir jo žmona MacKenzie (Makenzė) pasiekė brangiausią istorijoje skyrybų susitarimą, pagal kurį jam liks 75 proc. jųdviejų valdomų technologijų milžinės akcijų, o jai atiteks akcijų paketas, kurio vertė sudaro beveik 36 mlrd. JAV dolerių.

MacKenzie Bezos (Makenzė Bezos) pareiškė, jog savo buvusiam vyrui – turtingiausiam pasaulyje žmogui – atiduos visas turimas laikraščio „The Washington Post“ ir kosmoso tyrimų bendrovės „Blue Origin“ akcijas, taip pat jai likusių „Amazon“ akcijų balso teisių kontrolę.

J. Bezosas, kuriam yra 55 metai, ir 48 metų rašytoja MacKenzie susituokė 1993 metais ir turi keturis vaikus. Praėjus metams po sutuoktuvių, J. Bezosas jų namo Sietle garaže įkūrė „Amazon“, kurią galiausiai pavertė elektroninės prekybos srityje dominuojančia technologijų milžine.

„Amazon“, kurios rinkos kapitalizacija sudaro apie 890 mlrd. JAV dolerių, pateikė pranešimą JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC), kuriame nurodė, jog MacKenzie Bezos kontroliuos 4 proc. bendrovės paprastųjų akcijų.

Šio akcijų paketo vertė, skaičiuojant pagal dabartinį „Amazon“ akcijų kursą, sudaro apie 35,6 mlrd. JAV dolerių.

Žurnalo „Forbes“ vertinimais, pagal šį skyrybų susitarimą MacKenzie Bezos tampa trečia turtingiausia moterimi pasaulyje. Ji nusileidžia tik „L‘Oreal“ paveldėtojai Francoise Bettencourt Meyers (Fransuaz Betankur Mejers) ir „Walmart“ paveldėtojai Alice Walton (Elis Volton).

Jeffas Bezosas, kuriam dabar priklauso 12 proc. „Amazon“ akcijų, tebėra turtingiausias pasaulyje ir didžiausias bendrovės akcininkas.

„Forbes“ skaičiavimais, jo turto vertė sudaro apie 110 mlrd. JAV dolerių ir jis lenkia ir Billą Gatesą (Bilą Geitsą), vieną iš programinės įrangos milžinės „Microsoft“ įkūrėjų, ir legendinį investuotoją Warreną Buffettą (Voreną Bafetą), investicijų bendrovės „Berkshire Hathaway“ valdybos pirmininką.

Apie skyrybas Jeffas ir MacKenzie Bezosai paskelbė šių metų sausį. Ketvirtadienį jiedu savo tviterio paskyrose pranešė apie pasiektą susitarimą dėl skyrybų.

„Esu dėkinga, jog, padėdami vienas kitam ir visų kitų, kurie mums geranoriškai ištiesė ranką, užbaigėme mano santuokos su Jeffu nutraukimo procesą“, – parašė MacKenzie Bezos.

„Džiaugiuosi galėdama jam perduoti visas man priklausančias „The Washington Post“ ir „Blue Origin“ akcijas, taip pat 75 proc. mūsų „Amazon“ akcijų ir man likusių akcijų balso teisių kontrolę, nes tai jam padės toliau prisidėti prie šių neįtikėtinų bendrovių komandų darbo“, – pažymėjo ji.

„Nekantrauju įgyvendinti savo planus. Esu dėkinga už praeitį ir žvelgiu į ateitį.“

„Partnerė, sąjungininkė ir motina“

J. Bezosas savo tviterio paskyroje parašė, kad jo žmona buvo „neeilinė partnerė, sąjungininkė ir motina“.

„Ji yra išradinga, protinga ir mylinti ir, kokia bebūtų mūsų ateitis, žinau, kad visada turėsiu ko iš jos pasimokyti“, – parašė jis.

„Esu dėkingas už jos paramą ir jos gerumą šiame procese ir tikiuosi, kad palaikysime gerus santykius kaip draugai ir tėvai“, – pridūrė J. Bezosas.

Vadovaudamas „Amazon“, J. Bezosas vengė atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą.

Tačiau jis atsidūrė dėmesio centre, kai sausį buvo paskelbta apie jo skyrybas, o laikraštis „The National Enquirer“ pranešė, kad jis yra užmezgęs romaną su buvusia žinių laidų vedėja Lauren Sanchez (Loren Sančes).

Kai leidinys, kurį kontroliuoja JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sąjungininkas Davidas Peckeris (Deividas Pekeris), pagrasino paskelbti intymias J. Bezoso ir L. Sanchez nuotraukas, „Amazon“ įkūrėjas viešai paskelbė jų susirašinėjimą.

„Užuot pasidavęs prievartavimui ir šantažui, nusprendžiau paskelbti tai, ką jie man atsiuntė, ir nesvarbu, kokią kainą turėsiu sumokėti ir kokią gėdą, kaip jie grasina, turėsiu patirti“, – tuomet parašė J. Bezosas tinklaraštyje.

„The National Enquirer“ advokatas paneigė, jog bulvarinis leidinys mėgino šantažuoti „Amazon“ įkūrėją.

D. Trumpas dažnai kritikuoja „The Washington Post“, kurį J. Bezosas įsigijo 2013 metais. JAV prezidentas teigia, kad laikraštis yra prieš jį nusistatęs ir leidinį vadina „The Amazon Washington Post“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vašington post

Skaitau šį laikraštį ir pritariu Trampui. Aš taip pat kritikuoju šį laikraštį.

...

Skaičiuojant moterų vidutinį atlyginimą BŪTINA priskaičiuot ir tokių barakudų GROBIUS, tuomet ir paaiškės KIEK KARTŲ moterų pajamos VIRŠIJA vyrų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS