Ankara: JAV nepasieks savo tikslų sankcijomis | KaunoDiena.lt

ANKARA: JAV NEPASIEKS SAVO TIKSLŲ SANKCIJOMIS

  • 1

Turkijos užsienio reikalų ministras pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nepasieks savo tikslų didindama spaudimą ir skelbdama sankcijas Ankarai.

Per Ankaroje surengtą konferenciją, į kurią buvo pakviesti turkų ambasadoriai, Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu) paragino Vašingtoną „likti lojalų ryšiams, paremtiems tradicine draugyste ir NATO aljansu“, su Turkija.

„Remiame diplomatiją ir derybas, tačiau mums nepriimtina sutikti su valios primetimu“, – pabrėžė M. Cavusoglu.

Turkijos ir JAV – dviejų NATO sąjungininkių – santykiai pastaruoju metu yra pašliję dėl nesutarimų daugybe klausimų, tokių kaip amerikiečių pastoriaus, kaltinamo terorizmu, suėmimas Turkijoje ar pilietinis karas Sirijoje.

Dėl šių nesutarimų drastiškai smuko Turkijos lira, kurios kursas nevaldomai mažėja nuo penktadienio.

Supykdyta dėl JAV pastoriaus Andrew Brunsono (Endriu Bransono) sulaikymo, JAV vyriausybė dviem Turkijos ministrų kabineto nariams paskelbė sankcijas ir pagrasino jas išplėsti.

Be to, JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad Vašingtonas dvigubina muitus iš Turkijos importuojam plienui ir aliuminiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tikis

Jau pasieke,Turkijos lyra numainavo paskui ruslandijos rubli.Beveik pas visus rusu draugus devalvuotos valiutos,o kaip manote,ar tai ne sankciju padarinys.Dar palukesim ir pamatysim,kuris pirmas rusu draugas paskelbs bankrota.Manau tai bus arba turkija,arba Brazilija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS