Antisemitizmo propagavimu kaltinamas E. Muskas susitiks su Izraelio prezidentu ir įkaitų šeimomis | KaunoDiena.lt

ANTISEMITIZMO PROPAGAVIMU KALTINAMAS E. MUSKAS SUSITIKS SU IZRAELIO PREZIDENTU IR ĮKAITŲ ŠEIMOMIS

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas pirmadienį susitiks su Elonu Musku ir pabrėš „poreikį imtis veiksmų kovojant su didėjančiu antisemitizmu internete“, sekmadienį pranešė politiko biuras.

Socialinio tinklo „X“ savininkas E. Muskas sulaukė kritikos dėl neapykantos kalbos plitimo socialinėje žiniasklaidoje nuo to laiko, kai jis perėmė šią svetainę.

Baltieji rūmai jį taip pat apkaltino „bjauriu antisemitizmo propagavimu“ po to, kai jis pritarė sąmokslo teorijai, kuri kaltina žydus bandymu susilpninti baltųjų daugumą.

I. Herzogo biuras pranešė, kad susitikime taip pat dalyvaus „Hamas“ laikomų įkaitų šeimų atstovai, kurie papasakos apie spalio 7 dieną islamo ekstremistų įvykdyto teroro išpuolio siaubą ir apie tebesitęsiantį nelaisvėje laikomų asmenų skausmą ir nežinomybę“.

„Susitikime prezidentas pabrėš būtinybę imtis veiksmų kovojant su didėjančiu antisemitizmu internete”, – teigė I. Herzogo biuras.

Rugsėjį Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu paragino E. Muską kovoti su antisemitizmu „X“, ragindamas jį rasti „galimybę sustabdyti ne tik antisemitizmą, bet ir bet kokią kitą kolektyvinę neapykantą“.

Turtingiausias pasaulio žmogus E. Muskas sakė, kad nors jo svetainė negali sustabdyti visų neapykantos kalbų iki jų paskelbimo, jis „apskritai yra prieš bet kokios grupės puolimą, nesvarbu, kokia ji būtų“.

Šiuo metu „X Corp“ teisiasi su pelno nesiekiančia organizacija „Media Matters“ dėl to, kad ši, vaizduodama svetainę kaip gausią antisemitinio turinio, atbaidė reklamuotojus.

E. Muskas taip pat pagrasino pateikti ieškinį Kovos su šmeižtu lygai dėl šios teiginių, kad nuo tada, kai jis užbaigė 44 mlrd. dolerių vertės platformos perėmimo sandorį, svetainėje padaugėjo probleminių ir rasistinių pasisakymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

che

Kalbant apie antisemitizmą pravartu užduoti klausimą: kodėl?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS