Antrosios karo Ukrainoje metinės: Kyjive vieši svarbūs politikai | KaunoDiena.lt

ANTROSIOS KARO UKRAINOJE METINĖS: KYJIVE VIEŠI SVARBŪS POLITIKAI

Kyjive šeštadienį vieši Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Socialiniame tinkle „X“ ji pasidalijo savo nuotrauka šalia traukinio ir parašė: „Esu Kyjive paminėti Rusijos karo prieš Ukrainą antrųjų metinių. Ir pagerbti nepaprastą Ukrainos žmonių pasipriešinimą.“

„Kaip niekad tvirtai palaikome Ukrainą. Finansiškai, ekonomiškai, kariniu ir moraliniu požiūriu. Tol, kol šalis pagaliau taps laisva“, – pridūrė ji.

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) šeštadienį atvyko į Kyjivą pirmininkauti virtualiam Didžiojo septyneto (G-7) susitikimui dėl Ukrainos, skirtam antrosioms Rusijos invazijos metinėms, pranešė italų vyriausybė.

Italija rotacijos tvarka pirmininkauja G-7. Susitikime, kuriame taip pat dalyvaus Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, bus aptariamos naujos sankcijos Rusijai.

G. Meloni nuskrido į Lenkiją, kuri ribojasi su Ukraina, ir traukiniu atvyko į Kyjivą.

Italijos naujienų agentūros AGI duomenimis, G. Meloni ir V. Zelenskis pradės susitikimą 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku Šv. Sofijos katedroje Kyjivo centre.

G-7, kuriam priklauso Jungtinės Valstijos, Japonija, Vokietija, Prancūzija, Britanija, Italija ir Kanada, susitikimas turėtų trukti apie pusantros valandos, jame tikimasi priimti bendrą deklaraciją dėl Ukrainos, sakė italų diplomatiniai šaltiniai.

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) šeštadienį taip pat atvyko į Kyjivą, pranešė Ukrainos valstybinė geležinkelių bendrovė.

Neabejoju, kad ukrainiečiai dėl savo nepalaužiamos drąsos nugalės ir išstums Putino pajėgas.

Nuotrauką, kurioje J. Trudeau matomas Kyjivo geležinkelio stotyje, socialiniuose tinkluose paskelbė Ukrainos geležinkelių tarnybos „Ukrzaliznycia“ atstovas spaudai.

Kyjive šeštadienį vieši ir buvęs Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

Socialiniame tinkle „X“ jis pasidalijo savo nuotrauka su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Per šias niūrias antrąsias Putino invazijos metines man didelė garbė būti čia, Ukrainoje. Neabejoju, kad ukrainiečiai dėl savo nepalaužiamos drąsos nugalės ir išstums Putino pajėgas, jei tik suteiksime jiems reikalingą karinę, politinę ir ekonominę pagalbą“, – parašė jis.

Ukrainoje šeštadienį, kai minimos antrosios Rusijos invazijos į Ukrainą metinės, taip pat vieši kiti Vakarų šalių vadovai, įskaitant Italijos premjerę Giorgią Meloni (Džordžą Meloni) ir jau minėtą Europos Komisijos vadovę.

Gairės: karas Ukrainoje, antrosios karo Ukrainoje metinės, politikai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS