Armėnijos premjeras žada paleisti visus politinius kalinius | KaunoDiena.lt

ARMĖNIJOS PREMJERAS ŽADA PALEISTI VISUS POLITINIUS KALINIUS

  • 0

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pareiškė, kad Armėnijoje laikomi politiniai kaliniai turi būti paleisti ir kad tai galima padaryti pagal įstatymus.

„Su politiniais kaliniais susiję klausimai yra dvejopo pobūdžio - politiniai klausimai, apsiėję be žmonių aukų, ir klausimai, kuriuose yra nukentėjusiųjų. Pastarieji susiję su grupuote „Padūkėliai iš Sasūno“ („Sasna Crer“). Pirmuoju atveju, šį klausimą būtina spręsti pasinaudojant įstatymais, pavyzdžiui, pritaikius amnestiją“, - sakė N. Pašinianas, kalbėdamas tiesiogiai per savo paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“.

2016 metų liepos 17 dieną ginkluota grupuotė, pasivadinusi „Padūkėliais iš Sasūno“, užėmė policijos kompleksą Jerevane. Per ataką buvo nukautai trys policininkai ir dar keturi žmonės buvo sužeisti. Užpuolikai reikalavo paleisti kalinamą opozicijos lyderį Žirairą Sefilianą, kuris buvo suimtas už neteisėtą ginklo įsigijimą ir laikymą. Jie taip pat ragino trauktis iš posto prezidentą Seržą Sargsianą ir šalies vyriausybę. Liepos 31 dienos vakarą užpuolikai pasidavė.

Pasak N. Pašiniano, ginkluotos grupuotės narių klausimą reikia gerai viešai apsvarstyti, būtina išklausyti nužudytų policininkų artimuosius.

„Reikia suprasti, kaip galima spręsti šią problemą. Viena yra aišku - Armėnijoje neturi būti politinių kalinių. Tokia yra mano politinė pozicija“, - kalbėjo vyriausybės vadovas. 

Ankstesnė Armėnijos valdžia nuolat neigė, tokių kalinių šalyje esama.

Dar antradienį Armėnijos generalinis prokuroras Arturas Davtianas taip pat sakė, kad tokių kalinių respublikoje nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS