„AstraZeneca“ padidins vakcinos nuo COVID-19 tiekimą ES 30 proc. | KaunoDiena.lt

„ASTRAZENECA“ PADIDINS VAKCINOS NUO COVID-19 TIEKIMĄ ES 30 PROC.

„AstraZeneca“ padidins vakcinų nuo COVID-19 tiekimą ES 30 procentų, sekmadienį paskelbė Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen.

Praėjusią savaitę įmonė pranešė per pirmąjį metų ketvirtį bendrijai galėsianti pristatyti tik ketvirtadalį visų pažadėtų vakcinos dozių. Įmonė skelbė, kad pristatomų vakcinos dozių kiekis sumažėjo dėl trikdžių vienoje iš Europoje esančių gamyklų.

Vis dėlto „AstraZeneca“, kurios vakcina ES buvo patvirtinta penktadienį, dabar sutinka dėl 9 mln. papildomų vakcinos dozių pristatymo, bendrovė taip pat sutinka pradėti tiekti vakciną savaite anksčiau nei numatyta, tviterio paskyroje sakė U. von der Leyen.

ES šaltinis teigė, kad pirmosios vakcinos dozių siuntos Europą pasieks vasario antrąją savaitę.

„AstraZeneca“ taip pat plės gamybos pajėgumus Europoje“, – pažymėjo U. von der Leyen.

EK pirmininkė tviterio paskyroje naujienas paskelbė po sekmadienį vykusių derybų su farmacijos įmonių, kurios su ES yra pasirašiusios sutartis dėl vakcinos, lyderiais.

Vokietijos transliuotojui ZDF U. von der Leyen sakė, kad „AstraZeneca“ žadamos pristatyti vakcinos kiekį padidino 30 proc.

„Jie pirmąsias vakcinos siuntas pristatys savaite anksčiau. Vasarį ir kovą įmonė žada pristatyti 30 proc. daugiau dozių, nei buvo sutarta anksčiau. Tai reiškia – 9 mln. dozių.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Na kaipgi, juk Bilas Geitsas pinigu ikistu susigrazinti nori ir su pelnu pagal savo paskaiciavimus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS