Atstovai: du Lenkijos aukšto rango kariškiai paliko savo postus | KaunoDiena.lt

ATSTOVAI: DU LENKIJOS AUKŠTO RANGO KARIŠKIAI PALIKO SAVO POSTUS

  • 2

Atsistatydino Lenkijos kariuomenės štabo viršininkas generolas Rajmundas Andrzejczakas (Raimundas Andžeičakas) ir kariuomenės operacijų vadovas generolas Tomaszas Piotrowskis (Tomašas Piotrovskis), antradienį, likus kelioms dienoms iki svarbių parlamento rinkimų, pranešė jų atstovai.

Pareigūnai nenurodė priežasčių, o Lenkijos žiniasklaida pranešė, kad jiedu konfliktavo su gynybos ministru.

Lenkijos radijas cituoja Generalinio štabo atstovę spaudai pulkininkę Joanną Klejszmit (Joaną Kleišmit), kuri sakė, kad generolas, kaip ir kiekvienas karys, turi teisę atsistatydinti iš tarnybinių pareigų nenurodydamas tokio sprendimo priežasties.

Gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas) viešai kritikavo T. Piotrowskį dėl kariuomenės reakcijos į gruodį Lenkijos miške nukritusią Rusijos raketą.

Jis teigė, kad generolas jam nepranešė apie incidentą, per kurį niekas nenukentėjo, ir kad kariuomenei nepavyko rasti raketos. Vėliau ją atsitiktinai rado civilis.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad ministras pastaruoju metu atribojo T. Piotrowskį nuo dalyvavimo priimant operatyvinius sprendimus, pavyzdžiui, dėl sienos su Baltarusija apsaugos stiprinimo arba lenkų evakuacijos iš Izraelio po savaitgalį pradėtos palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ atakos.

Generolai atsistatydino likus penkioms dienoms iki Lenkijos parlamento rinkimų, o žiniasklaida, įskaitant dienraštį „Rzeczpospolita“, pranešė, jog jie abu prieštaravo tam, kad ginkluotosios pajėgos būtų naudojamos vyriausybės rinkiminėje kampanijoje.

Ar priimti atsistatydinimo pareiškimus, nusprendžia prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

Antradienį jis sušaukė Nacionalinio saugumo biuro posėdį su premjeru ir svarbiausiais ministrais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Žiurkės pjaunasi tarpusavy, o man tai kas ?

gerai

matomai juos pradejo prievartaut nato saika svab lygmeny pz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS