Australijos valstijoje įsigaliojo eutanaziją įteisinantis įstatymas | KaunoDiena.lt

AUSTRALIJOS VALSTIJOJE ĮSIGALIOJO EUTANAZIJĄ ĮTEISINANTIS ĮSTATYMAS

Viktorijos valstijoje Australijoje trečiadienį įsigaliojo savanorišką eutanaziją įteisinantis įstatymas.

Įstatymas leidžia nepagydomai sergantiems pacientams savanoriškai prašyti įvykdyti eutanaziją, išgeriant mirtiną vaistų kokteilį.

Tankiai apgyvendinta Viktorijos valstija – yra pirmoji valstija Australijoje, kurioje eutanazija tapo legali. Pirmoji eutanazija gali būti įvykdyta jau gana greitu metu.

Viktorijos valstija vienintelė Australijos valstija, kurioje eutanazija yra teisėta, bet ji bus vykdoma tik esant konkrečioms aplinkybėms, pavyzdžiui, ji bus preinama nepagydomai sergantiems suaugusiems asmenimis, kuriems liko gyventi mažiau nei šeši mėnesiai.

Be kita ko, eutanazijos norintiems asmenims teks susidurti su daugybe kitų apribojimų ir nurodymų, reikės gauti įvairių gydytojų įvertinimus apie jų sveikatos būklę ir kita. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

taip

bus /uzmigdomas/ senymas nereikes moket pensiju ir tai daro britu buv kolonija kuria valdo monarchai uztat ir kunigai ten pedofilai kaip ir jav juk jie visi su tais paciais genais /reptiloidiniais/....

...

Joneli, dievui NUSISPJAUT į žmogaus gyvybę, nes kitaip jo vardu INKVIZICIJOS nebūtų vykdomos, o ir Kryžių karų NEBŪTŲ buvusių!

Jonas

Gydytojas parašys ką tik nori.Nereikia ne įstatymų ,nei draudimų,dabar pasirenka žmogus gyventi ar mirti.Tačiau žmogaus ne dievas,ne jam spręsti mirti ar gyventi.Manau nusikaltimas prieš dievą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS