Austrija įvedė privalomą vakcinaciją nuo COVID-19 | KaunoDiena.lt

AUSTRIJA ĮVEDĖ PRIVALOMĄ VAKCINACIJĄ NUO COVID-19

Austrija kovoje su pandemija įveda visuotinę privalomą vakcinaciją. Atitinkamą sprendimą ketvirtadienį didele balsų dauguma priėmė Nacionalinė Taryba.

Privalomi skiepai galios visiems vyresniems nei 18 metų amžiaus žmonėms. Išimtys numatytos nėščiosioms bei tiems, kurie negali skiepytis dėl medicininių priežasčių. Privaloma vakcinacija 180 dienų nebus taikoma ir po persirgtos COVID-19 ligos.

Už atsisakymą skiepytis grės baudos, kurios priklausys nuo pajamų ir sieks iki 3 600 eurų. Įstatymui dar turi pritarti Bundesratas (federalinių žemių atstovybė), tačiau tai laikoma formalumu. Balsavimas čia turėtų vykti vasario 3-iąją.

Austrijos sveikatos ministras Wolfgangas Mücksteinas prieš balsavimą gynė skiepų prievolę, vadindamas ją solidarumo ir susitelkimo aktu. „Kuo daugiau žmonių bus pasiskiepiję nuo koronaviruso, tuo mažiau mirs nuo pandemijos padarinių“, - sakė jis parlamente.

Įstatymas bus įgyvendinamas keliais etapais. Tik nuo kovo vidurio numatytos atsitiktinės kontrolės. Tada, pavyzdžiui, policija per savo reidus galės tikrinti vakcinacijos statusą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaunietis

Adolfas Hitleris gyvas

AUSTRAI TURES HITLERI ?

,,Sveikinu" Austrija tapusi fasistine valstybe ! (debilai, nezino ka daro)

Kaip gaila

kaip gaila kad vel pirmoji suka fasizmo keliu..nors turejus austre kolege nesistebiu - teisus tik jie...cia vel - nebent rusai kaip per II pasaulini kara isvaduos, patys-ne. Baisiausia kad Prancuzioj jau nuo pimadienio-tas pat. Nors irgi - nesistebiu - prancuzams l.tinka po austru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS