Austrijoje gegužę vėl bus atidarytos mokyklos | KaunoDiena.lt

AUSTRIJOJE GEGUŽĘ VĖL BUS ATIDARYTOS MOKYKLOS

Austrija penktadienį pranešė, kad nuo gegužės 4 dienos vėl atsidarys mokyklos, šaliai palaipsniui švelninant dėl koronaviruso epidemijos įvestus suvaržymus. 

Maždaug 100 tūkst. abiturientų gegužės 4-ąją sugrįš į mokyklas, per spaudos konferenciją sakė švietimo ir mokslo ministras Heinzas Fassmannas (Heincas Fasmanas).

Nuo gegužės 15-osios į mokyklas sugrįš moksleiviai nuo šešerių iki 14 metų amžiaus, o 15 metų ir vyresni – nuo gegužės 29 dienos, jei nekils nauja susirgimų banga, sakė ministras. 

Pasak H. Fassmano, klasės bus dalijamos į dvi grupes, o mokytojai konkrečią dieną dirbs tik su viena grupe. Grupėje galės būti iki 11 moksleivių, kad klasėje jie galėtų būti saugiu atstumu vienas nuo kito.

Kitos grupės moksleiviai tuo metu galės savarankiškai atlikinėti paskirtas užduotis kitose klasėse ar namuose. 

Moksleiviai taip pat turės dėvėti apsaugines veido kaukes mokyklos viduje, išskyrus laiką, kai sėdės suoluose savo klasėse.

Muzikos ir kūno kultūros pamokos nevyks, ugdymo procesas bus orientuotas į pagrindinius mokomuosius dalykus.

Austrija šį mėnesį pradėjo švelninti kovą įvestas karantino priemones, leidusias sulėtinti koronaviruso plitimą. 

Balandžio viduryje buvo leista atsidaryti mažoms krautuvėlėms, sodo ir remonto prekių parduotuvėms. Kitą savaitę pradės veikti didesnės parduotuvės, o restoranai turėtų atsidaryti gegužės viduryje.

Beveik 9 mln. gyventojų turinčioje Austrijoje iki šiol nustatyti 15 002 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, 522 žmonės nuo šios ligos mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS