Po atakos Vienoje Austrija liepė uždaryti dvi užpuoliko lankytas mečetes | KaunoDiena.lt

PO ATAKOS VIENOJE AUSTRIJA LIEPĖ UŽDARYTI DVI UŽPUOLIKO LANKYTAS MEČETES

Austrijos vyriausybė penktadienį liepė uždaryti dvi sostinėje Vienoje įsikūrusias mečetes, kuriose lankydavosi įtariamas džihadistas užpuolikas, anksčiau šią savaitę nušovęs miesto centre keturis žmones.

Pirmadienį surengtos šaudynės buvo pirmas rimtas išpuolis Austrijoje per kelis dešimtmečius. Dėl atakos kaltinamas policijos nukautas įtariamas džihadistas, identifikuotas kaip 20 metų Kujtimas Fejzulai.

Kaip per spaudos konferenciją sakė integracijos ministrė Susanne Raab, vyriausybės religinių reikalų biurą „Vidaus reikalų ministerija informavo, kad pirmadienio atakos vykdytojas, išėjęs į laisvę iš kalėjimo, ne kartą lankėsi dviejose Vienos mečetėse“.

Abeji maldos namai yra įsikūrę vakariniame Vienos priemiestyje, tai – Melito Ibrahimo mečetė Otakringo rajone ir Tauhido mečetė Meidlingo rajone.

Vidaus žvalgybos agentūra BVT „mums sakė, kad apsilankymai šiose mečetėse paskatino užpuoliko radikalizavimą“, pažymėjo S. Raab.

Tik viena iš tų dviejų mečečių buvo oficialiai įregistruota kaip maldos namai, pridūrė ministrė.

Oficialiai pripažįstama organizacija Austrijos islamo religinė bendruomenė patvirtino, kad viena oficialiai įregistruota mečetė uždaroma, nes pažeidė „religinę doktriną ir savo statutą“, taip pat musulmonų institucijų veiklą reglamentuojančius šalies įstatymus.

Tuo metu Vienos prokuratūra naujienų agentūrai AFP pranešė, kad šeši iš 16 asmenų, sulaikytų po išpuolio, buvo paleisti, o likusieji lieka areštinėje tęsiantis tyrimui dėl užpuoliko aplinkos.

Įtariamas užpuolikas – Austrijos ir Šiaurės Makedonijos pilietybę turėjęs K. Fejzulai – anksčiau buvo nuteistas už mėginimą prisijungti prie Sirijoje veikiančio džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ne

Nieko nebus teroristai ir juodaodziai sendien globalistu smogemoji jega ir niekam nebus leista jiems trugdyti

taip

pats laikas atsitvert nuo mus ulmonu nesanciu fanatini kraujo troskima ir vyrusa tai privalo padaryti visos euros alys neprarasdamos tarpusavio pasitykeimo bei komercinio bendravimo ir pavyzdi turi parudyt 1 vokietija nes ji 1 prisileido merkel pastangomis sujauke tai kol ji vadovaus tol bus musulbardakas ....

Raimondas B

Pagaliau, seniai laikas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS