B. Johnsonas pažeidė karantino taisykles? | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS PAŽEIDĖ KARANTINO TAISYKLES?

  • 0

Viešumoje pasklidus informacijai, jog Borisas ir Carrie Johnsonai per praėjusias Kalėdas galimai pažeidė karantino reikalavimus, Vyriausybė šią žinią neigia.

Poros draugė, žmogaus teisių aktyvistė Nimco Ali, šventiniu laikotarpiu gyveno su premjeru ir jo žmona, nors tuo metu Londone buvo įvesti griežti ribojimai. Įtarimai dėl galimo COVID-19 taisyklių pažeidimo pasirodė „Harper‘s“ straipsnyje apie kruopščiai saugomą asmeninį Johnsonų gyvenimą.

Jame skelbiama, jog moteris, kuri yra gera poros draugė, „praleido Kalėdas Downingo gatvės 10-uoju numeriu pažymėtame name, nepaisant susibūrimų ribojimo“.

Manoma, jog N. Ali su tuo metu dar nesusituokusia pora gyveno pagal „burbulo“ taisykles, kurios leido šeimos nariams arba draugams teikti neoficialią vaiko priežiūros pagalbą. Poros sūnus Wilfredas, kurio krikštamotė yra N. Ali, tuo metu buvo aštuonių mėnesių amžiaus.

Premjero atstovas sakė, kad Johnsonai visuomet laikėsi visų karantino reikalavimų.

Pati N. Ali taip pat tikina „nesulaužiusi jokių taisyklių“ ir sakė, jog susidūrė su rasistiniais komentarais po to, kai ši istorija buvo išplatinta populiaraus leidinio „Twitter“ paskyroje.

JK įvestos „vaikų priežiūros burbulo“ taisyklės leido asmenims iš vieno namų ūkio viešėti kitame namų ūkyje, kuriame auga nepilnamečiai iki 14 metų amžiaus, su tikslu padėti prižiūrėti vaikus. 

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/zmones/borisas-johnsonas-pazeide-karantino-taisykles

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS