B. Johnsonas praleido spaudos konferenciją su kolega iš Liuksemburgo | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS PRALEIDO SPAUDOS KONFERENCIJĄ SU KOLEGA IŠ LIUKSEMBURGO

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) pirmadienį praleido spaudos konferenciją su kolega iš Liuksemburgo, prieš tai surengęs jokio proveržio neatnešusias derybas dėl „Brexit“ su Europos Komisijos pirmininku.

Liuksemburgo premjeras Xavier Bettelis (Ksavjė Betelis) vis tiek dalyvavo spaudos konferencijoje su jo šalies ir JK vėliavomis bei tuščia pakyla, ant kurios turėjo stovėti B. Johnsonas. Neatvykusiam britų ministrui pirmininkui X. Bettelis pasakė: „Laikas bėga. Tad liaukitės kalbėję ir veikite.“

X. Bettelis, kuris susitiko su B. Johnsonu po Liuksemburge įvykusių britų lyderio darbo priešpiečių su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu), kandžiai kalbėjo apie B. Johnsono pastangas perrašyti JK išstojimo iš Europos Sąjungos susitarimą, pasiektą valdant ankstesnei britų ministrei pirmininkei Theresai May (Terezai Mei).

Premjeras atkartojo ES žinią, kad JK nepasiūlė jokios įgyvendinamos alternatyvos susitarime numatytoms garantijoms, kuriomis siekiama išsaugoti taiką Šiaurės Airijoje, nors reiškė pagarbą Londono ketinimui išsivaduoti iš ES institucijų.

„Aš ant stalo turiu tik vieną išstojimo susitarimą, ir tai – praėjusių metų susitarimas, – sakė X. Bettelis. – Pakeitimų nėra, kol kas ant stalo nėra konkrečių pasiūlymų ir aš neduosiu sutikimo idėjoms.“

Jis paragino Britaniją pateikti „rašytinius pasiūlymus“.

B. Johnsono nedalyvavimas suplanuotoje bendroje spaudos konferencijoje sulaukė dėmesio socialiniuose tinkluose, kur plito tuščios britui skirtos pakylos nuotraukos.

Netoli spaudos konferencijos vietos vyko nedidelis protestas prieš B. Johnsoną, kurio metu demonstrantai laikė plakatus su tokiais šūkiais kaip „Nešdinkis, Borisai“.

X. Bettelis atrodė pritariantis B. Johnsonui vienu klausimu: jis išreiškė nenorą suteikti Britanijai dar vieną „Brexit“ datos atidėjimą. Šiuo metu JK išstojimas planuojamas spalio 31 dieną.

JK parlamentas priėmė įstatymą, kuriuo B. Johnsono reikalaujama paprašyti jau trečio „Brexit“ atidėjimo, jei iki spalio 19 dienos nebus pasiektas naujas susitarimas. Tačiau britų ministras pirmininkas užsiminė, kad to nedarys.

Per priešpiečius su J.-C. Junckeriu B. Johnsonas sakė, kad „pratęsimo neprašys“.

GALERIJA

  • B. Johnsonas praleido spaudos konferenciją su kolega iš Liuksemburgo
  • B. Johnsonas praleido spaudos konferenciją su kolega iš Liuksemburgo
  • B. Johnsonas praleido spaudos konferenciją su kolega iš Liuksemburgo
  • Borisas Johnsonas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS