B. Johnsonas turės stoti prieš teismą dėl „melo“ apie „Brexit“ | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS TURĖS STOTI PRIEŠ TEISMĄ DĖL „MELO“ APIE „BREXIT“

  • 2

Pagrindinis pretendentas į Jungtinės Karalystės ministrus pirmininkus Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) turės dalyvauti teisme dėl įtarimų, kad jis tyčia melavo per „Brexit“ referendumo kampaniją, trečiadienį paskelbė teisėja.

B. Johnsonas, buvęs užsienio reikalų sekretorius, bus iškviestas į Londono teismą dėl įtariamo netinkamo elgesio dirbant valstybės poste, sakoma rašytiniame teisėjos Margot Coleman (Margot Koulman) sprendime.

Byla keliama dėl 2016 metų pareiškimo, kad Britanija Europos Sąjungai kas savaitę siunčia 350 mln. svarų (400 mln. eurų).

Šis sprendimas paskelbtas po praėjusios savaitės Vestminsterio magistratų teismo posėdžio, kuriame bylą keliančio verslininko Marcuso Ballo (Markuso Bolo) advokatai pateikė prašymą iškviesti B. Johnsoną į teismą.

„Reiškiami įtarimai yra neįrodyti kaltinimai, ir iš neturiu juos pagrindžiančių faktų“, – nurodė M. Coleman.

„Įvertinus visas tinkamas aplinkybes esu įsitikinusi, kad šiuo atveju yra tinkama išduoti šaukimą dėl įvardytų trijų teisės pažeidimų“, – išaiškino teisėja.

„Tai reiškia, kad kaltinamuoju siūlomas asmuo turės atvykti į teismą preliminariai apklausai, ir tada byla bus perduota karūnos teismui. Tokius kaltinimus gali nagrinėti tik karūnos teismas“, – nurodoma nutartyje.

Buvęs Londono meras B. Johnsonas siekia pakeisti Theresą May (Terezą Mei) Konservatorių partijos lyderio poste ir tuo pačiu tapti ministru pirmininku.

Praėjusią savaitę vykusiame teismo posėdyje jis nedalyvavo, tačiau jo advokatas Adrianas Darbishire'as (Eidrianas Darbišeras) pareiškė, kad „Brexit“ kampanijos lyderis kategoriškai neigia veikęs netinkamai arba nesąžiningai.

Maksimali bausmė, numatyta už nusižengimus valstybės tarnyboje, yra įkalinimas iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Algys

Gal vieno kraujo su Karbauskiu? Tas irgi Lietuvoje neaplenkiamas melavimo srityje!

Juhansonas, Thumba

Pirma pas kalvį - liežuvį pasiplonint, po to - pas plaukpešį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS