B. Netanyahu patvirtino karinės operacijos Rafoje planą | KaunoDiena.lt

B. NETANYAHU PATVIRTINO KARINĖS OPERACIJOS RAFOJE PLANĄ

  • 2

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) biuras penktadienį pareiškė, kad patvirtino karinės operacijos Rafoje, kur prieglobstį rado dauguma karo nuniokotos Gazos Ruožo gyventojų, planą.

B. Netanyahu „patvirtino veiksmų Rafoje planus“, sakoma jo biuro pareiškime, nepateikiant išsamios informacijos ar terminų.

Pareiškime teigiama, kad kariuomenė yra „pasirengusi operatyvinei veiklai ir gyventojų evakuacijai“.

Rafa yra paskutinis didelis gyventojų centras, kuriame dar nebuvo surengtas sausumos puolimas nuo Izraelio ir „Hamas“ karo pradžios.

Karą Gazos Ruože sukėlė precedento neturintis „Hamas“ išpuolis prieš Izraelį spalio 7 dieną, per kurį žydų valstybėje žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP duomenys, pagrįsti oficialiais skaičiais.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis teigia, kad Gazos Ruože dar liko apie 130 įkaitų, kurių mažiausiai 32, kaip manoma, buvo nužudyti.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 31 490 žmonių, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija

Izraelis iki šiol atsisakė pasitraukti iš Gazos Ruožo, teigdamas, kad toks žingsnis reikštų „Hamas“ pergalę.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), karo metu rėmęs Izraelį, neseniai pareiškė, kad Izraelio įsiveržimas į Rafą būtų „raudona linija“, jeigu nebūtų apsaugoti civiliai gyventojai.

Penktadienį Vienoje viešintis JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) sakė, kad JAV nematė tokių planų, ir pakartojo, kad Vašingtonas nori „aiškaus ir įgyvendinamo plano“, kuris užtikrintų, kad civiliams gyventojams pavojus negresia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

T.K.

Netanjahas- teroristinės grupuotės vadas. Jis Palestinai padarė baisesnę žalą nei Hamasas Izreliui. ;(

dušanski pasekėjai

Kiek šitas putlerio draugelis dar dergsis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS