B. Wallace'as atsistatydino iš JK gynybos sekretoriaus posto | KaunoDiena.lt

B. WALLACE'AS ATSISTATYDINO IŠ JK GYNYBOS SEKRETORIAUS POSTO

Benas Wallace'as (Benas Volesas) ketvirtadienį atsistatydino iš Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriaus posto, pranešė premjero biuras.

Jis parašė oficialų laišką premjerui Rishi Sunakui (Rišiui Sunakui), pastarasis jo atsistatydinimą patvirtino.

Savo atsistatydinimo laiške jis prašė padidinti kariuomenės finansavimą.

„Nuoširdžiai tikiu, kad per ateinantį dešimtmetį pasaulis taps dar nesaugesnis ir nestabilesnis“, – rašė B. Wallace'as  laiške R. Sunakui.

„Mes abu esame įsitikinę, kad dabar pats laikas investuoti. Nuo pat įstojimo į kariuomenę esu pasišventęs tarnauti savo šaliai. Tačiau šis atsidavimas man ir mano šeimai turi asmeninę kainą“, – pridūrė jis.

Laiške 53 metų B. Wallace'ui R. Sunakas gyrė jo atsidavimą ir įgūdžius, su kuriais jis stojo priešaky telkiant Vakarų paramą Ukrainai, kovojančiai su Rusijos invazija.

„Jūs garbingai tarnavote mūsų šaliai“, – rašė R. Sunakas ir pridūrė, kad sekretorius „anksčiau nei kiti pamatė, kokie buvo tikrieji Vladimiro Putino ketinimai Ukrainoje“.

Kas taps B. Wallace'o įpėdiniu, turėtų paaiškėti vėliau ketvirtadienį.

B. Wallace'as dar praėjusio mėnesio viduryje pareiškė, kad, po ketverių darbo metų, per kitą ministrų kabineto pertvarkymą ketina pasitraukti iš vyriausybės.

Laikraščiui „The Sunday Times“ liepą jis sakė, kad pasitraukia dėl to, kad darbas neigiamai paveikė jo šeimą.

B. Wallace'as taip pat sakė, kad nedalyvaus kituose visuotiniuose rinkimuose, turinčiuose įvykti iki 2025 metų sausio pabaigos. Jis atmetė galimybę trauktis iš parlamento anksčiau, kad netektų rengti tarpinių rinkimų.

B. Wallace'as, buvęs armijos karininkas, buvo JK kandidatas į NATO generalinio sekretoriaus postą po Jenso Stoltenbergo.

Tačiau jam nepavyko gauti svarbios JAV paramos, o J. Stoltenbergo kadencija Aljanso vadovo poste buvo pratęsta.

B. Wallace'as yra ilgiausiai vyriausybėje be pertraukos dirbantis ministras. Buvusios ministrės pirmininkės Theresos May (Terezos Mei) laikais jis dirbo saugumo ministru, o ją pakeitęs Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) jį paaukštino į gynybos sekretoriaus postą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

matomai neitiko monarhui ar pajuto atsakomybes gresme p

SUSIJUSIOS NAUJIENOS