A. Baerbock: NATO yra pagrindinis mūsų saugumo inkaras | KaunoDiena.lt

A. BAERBOCK: NATO YRA PAGRINDINIS MŪSŲ SAUGUMO INKARAS

NATO minint 75-ąsias savo gyvavimo metines ir Rusijai tęsiant agresiją Ukrainoje, Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pavadino Aljansą pagrindiniu Europos saugumo inkaru. Kartu ji kalbėdama Vokietijos radijui ketvirtadienį ragino NATO partneres maksimaliai remti užpultą Ukrainą, kad būtų pasiekta taika.

„Visad manėme, kad savo Europos žemyne visi galime gyventi taikoje, – kalbėjo politikė. – Tačiau dabar, kai Rusijos prezidentas nutraukė šį taikų sambūvį, kai užpuolė Ukrainą, o kartu ir Europos taikos tvarką, žinoma, kad mūsų didžiausia atsakomybė yra kuo geriau saugoti savo Europą, savo šalį, žmones mūsų žemyne. Ir čia NATO yra mūsų pagrindinis saugumo inkaras“.

A. Baerbock pabrėžė, kad Aljansui priklausančios Europos šalys turi daugiau daryti dėl savo pačių saugumo – užtikrindamos patikimas išlaidas gynybai ir ilguoju laikotarpiu bendrai investuodamos į ginklų pramonę. „Būdami europiečiai, turime daugiau prisidėti prie mūsų pačių gynybos ir tai darysime“, – teigė A. Baerbock.

NATO 1949 m. balandžio 4 d. buvo įkurta reaguojant į komunistinės Sovietų Sąjungos grėsmę. Organizacija ketvirtadienį mini savo gyvavimo jubiliejų.

Gairės: Annalena Baerbock, NATO, Europos saugumo inkaras, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS