Baiminasi koronaviruso: Japonijoje atšauktas imperatoriaus gimtadienio minėjimas | KaunoDiena.lt

BAIMINASI KORONAVIRUSO: JAPONIJOJE ATŠAUKTAS IMPERATORIAUS GIMTADIENIO MINĖJIMAS

Japonija pirmadienį paskelbė, kad bus atšauktas naujojo imperatoriaus Naruhito gimtadienio minėjimas, augant būgštavimams dėl šalyje plintančio koronaviruso.

„Atsižvelgę į įvairias situacijas, nusprendėme atšaukti visuomenės apsilankymą rūmuose Jo Didenybės gimtadienio proga“, – pranešime paskelbė imperatoriškųjų rūmų agentūra. Išvakarėse vyriausybė perspėjo žmones vengti minių ir „nebūtinų susibūrimų“.

„Jo Didenybės rytinis pasirodymas ir sveikinimų knygos pasirašymas bus atšaukti“, – priduriama rūmų agentūros pranešime.

Naujasis koronavirusas Japonijoje diagnozuotas mažiausiai 60 žmonių, o sveikatos ministras Katsunobu Kato (Kacunobus Katas) sekmadienį perspėjo, kad šalyje prasideda naujas šios ligos protrūkio etapas.

„Norime paprašyti visuomenės vengti neskubių, nebūtinų susibūrimų. Norime, kad vyresnio amžiaus ir sveikatos sutrikimų turintys (žmonės) vengtų žmonių susibūrimo vietų“, – sakė ministras.

Imperatoriaus gimtadienio minėjimas turėjo vykti vasario 23-ąją.

Vietos žiniasklaida paskelbė, kad kovo 1-ąją planuotos Tokijo maratono mėgėjų varžybos taip pat bus atšauktos.

Tačiau varžybų organizatorių atstovai naujienų agentūrai AFP sakė: „Dar neturime jokio oficialaus sprendimo, kurį galėtume paskelbti. Studijuojame (padėtį) ir priėmę sprendimą apie jį paskelbsime.“

Imperatoriaus Naruhito gimtadienio minėjimas turėjo vykti pirmą kartą. Sostą jis perėmė praėjusiais metais.

Pastarąjį kartą Japonijos imperatoriaus gimtadienio minėjimas buvo atšauktas 1996-aisiais, kai Japonijos ambasadoje Peru minint monarcho gimimo dieną užpuolikai paėmė įkaitų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS