Baltarusiai protestuoja prieš artimesnius ryšius su Rusija | KaunoDiena.lt

BALTARUSIAI PROTESTUOJA PRIEŠ ARTIMESNIUS RYŠIUS SU RUSIJA

  • 13

Apie 1 tūkst. baltarusių šeštadienį dalyvavo nesankcionuotoje demonstracijoje, nukreiptoje prieš potencialiai artimesnius šalies ryšius su Rusija.

Ilgametis šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka šeštadienį susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, – pasak Kremliaus, buvo aptarti „svarbūs dvišalių santykių klausimai, į kuriuos įtraukiamas potencialus integracijos gilinimas“.

Pasipiktinę šiuo sandoriu, daugiausia jauni baltarusiai išėjo į gatves, eidami šalies sostinėje Minske įsikūrusios vyriausybės link, nešini plakatais su užrašais „Tai ne integracija, o okupacija“ ir „Prezidentas parduoda mūsų šalį“.

Dauguma taip pat mojavo ES vėliavomis. Į protestą skubiai įsitraukė policija, tačiau nepranešama apie suimtus asmenis.

Buvusi Sovietų Sąjungos respublika 1997-aisiais su Maskva sudarė glaudaus bendradarbiavimo sutartį, tačiau auga spekuliacijos, ar A. Lukašenka sutiks formaliai suvienyti abi šalis.

„Draudžiama liesti šalį be jos žmonių sutikimo“, – sakė opozicijos lyderis Vladimiras Nekliajevas.

Remiantis šią savaitę paskelbtais Minsko nacionalinės mokslų akademijos duomenimis, 49,9 proc. baltarusių nori likti nepriklausoma nuo Maskvos šalimi.

Apklausos duomenys rodo, kad 36 proc. piliečių pritaria sąjungai, kurioje būtų dalijamasi politinėmis institucijomis, o 7,7 proc. palaiko visišką šalių suvienijimą.

 

GALERIJA

  • Baltarusiai protestuoja prieš artimesnius ryšius su Rusija
  • Baltarusiai protestuoja prieš artimesnius ryšius su Rusija
  • Baltarusiai protestuoja prieš artimesnius ryšius su Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

melas

Eilinė propoganda pagal amerikos žaidimą.....

Čiubaka

Kas tie keli šimtai Minske, kur gyventojų 1,8 limono

Idomiausia

Tuo metu kai Batka su Volodia valge juros gerybes. Mnske nieko net nesulaike nuotraukose nera omonu su skydais:) Tiesa buvo sulaikytas vienas vatnikas kurys šauke Rusija Rusija. Tai paveikslelis su lietuvišku 1000 protestotoju realybeje buvo +/-500.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS