Baltarusija ir ES susitarimą dėl vizų pasirašys rudenį? | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJA IR ES SUSITARIMĄ DĖL VIZŲ PASIRAŠYS RUDENĮ?

Baltarusija ir Europos Sąjunga susitarimą dėl vizų režimo supaprastinimo gali pasirašyti šių metų rudenį, baigdama savo diplomatinę misiją Minske sakė ES atstovybės vadovė Andrea Wictorin (Andrėja Viktorin).

„Visas derybas dėl susitarimo teksto užbaigėme birželį. Dabar dėl dokumento vyksta derinimo procedūros... Baltarusijoje ir ES. Per susitikimą su [Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladimiru] Makejumi mes kalbėjome, kad susitarimą pasirašysime rudenį“, – interviu agentūrai „BelaPAN“ sakė A. Wictorin, paminėdama liepos 29-ąją įvykusį susitikimą.

„Tiksli data dar nepaskirta, bet juk turiu palikti kokio nors darbo savo įpėdiniui. Esu tvirtai įsitikinusi, kad šį dokumentą mes pasirašysime“, – pažymėjo pasiuntinė.

Ji taip pat neatmetė galimybės, kad sudaryti šio susitarimo į Minską gali atvykti ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini).

„Tokia galimybė svarstoma, aptariamos datos, kurias reikia suderinti. Bet ji turi noro aplankyti Baltarusiją“, – sakė A. Wictorin.

Anksčiau ji sakė, kad susitarimą dėl vizų režimo tarp Baltarusijos ir ES supaprastinimo planuojama pasirašyti iki 2020 metų vasario 2 dienos, kai įsigalios ES vizų kodekso pakeitimai. Pagal pakeitimus Šengeno vizos kaina padidės nuo 60 iki 80 eurų.

Tuo pačiu vizas paprasčiau galės gauti įstatymus gerbiantys keliautojai. Be to, gerus įrašus dėl vizų turintys pareiškėjai galės paprasčiau gauti daugkartines vizas laikotarpiui nuo vienų iki penkerių metų.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija yra nurodžiusi, kad susitarimą dėl vizų režimo supaprastinimo tikisi pasirašyti iki šių metų pabaigos ir kad tai sudarytų sąlygas vizos į ES šalis kainą baltarusiams sumažinti iki 35 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS