Baltarusijoje sulaikytas opozicinės partijos pirmininkas | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJOJE SULAIKYTAS OPOZICINĖS PARTIJOS PIRMININKAS

Baltarusijos opozicinės Jungtinės piliečių partijos (JPP) pirmininkas Mikalajus Kazlovas pirmadienį buvo sulaikytas Minske, pranešė žmogaus teisių gynimo centras „Viasna“.

„Šiandien sulaikė Jungtinės piliečių partijos vadovą Mikalajų Kazlovą. Jį iškvietė į Partizanų rajono vidaus reikalų skyrių surašyti jau trečio protokolo dėl... atsisakymo pasirašyti įsipareigojimą neviešinti informacijos apie „Koordinacinės tarybos bylą“, – sakoma „Viasna“ pranešime. – Tačiau iš vidaus reikalų skyriaus jis nebeišėjo.“

Grupė pridūrė, kad M. Kazlovas buvo išvežtas į liūdnai pagarsėjusią Akrescinos areštinę.

Anksčiau Minsko teismas skyrė M. Kazlovui 15 parų arešto, kai šis ne vieną kartą atsisakė įsipareigoti neviešinti informacijos apie bylą dėl Koordinacinės tarybos, raginančios surengti naujus, sąžiningus prezidento rinkimus, veiklos. Tačiau paskelbus šį sprendimą M. Kazlovas nebuvo sulaikytas.

Tuo metu laikraščio "Naša Niva" naujienų portalas pranešė, kad M. Kazlovas į Akresciną buvo išvežtas atlikti administracinio arešto bausmės.

Baltarusijoje jau kelis mėnesius tęsiasi masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

Jo oponentai sako, kad rinkimai buvo suklastoti ir tikroji jų nugalėtoja yra politikos naujokė S. Cichanouskaja, kandidatavusi vietoj savo įkalinto vyro.

Baltarusijos saugumo pajėgos ėmėsi griežtų represijų prieš protestuotojus, sulaikė demonstrantų ir privertė daugelį opozicijos lyderių palikti šalį.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių išlaisvinimo ir naujų rinkimų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

PALENGVA, NESKUBANT....

Bus susemti visi Baltarusijos ir Rusijos perversmo organizatoriai ir jų pasekėjai. Sibiras platus - vietos visiems užteks...Lietuva, vietoje Baltarusijos pavadinimo pakeitimo tegul organizuoja tiems nusikaltėliams naują pavadinimą Sibire. Gerai būtų, kad ta autonomija jungtų ir Rusiją ir Baltarusiją. Galės tenai nuvažiuoti pailsėti ir Lietuvos "didvyriai"...

ant sakos greiciau kabinkit

Koziola...

Punktas

Greičiau veškit į Vilniuje įsteigtą nuotolinių Baltarusijos prezidentų centrą. Cichanovskaja turės su kuo santykius pasiaiškinti, kuris prezidentas yra svarbiausias.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS