Baltieji rūmai: J. Bidenas penktadienį susitiks su E. Macronu | KaunoDiena.lt

BALTIEJI RŪMAI: J. BIDENAS PENKTADIENĮ SUSITIKS SU E. MACRONU

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį Romoje susitiks su prancūzų kolega Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), antradienį pranešė Baltieji rūmai.

Dvišalis susitikimas vyks prieš Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Italijos sostinėje, žurnalistams sakė JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas). Tą pačią dieną J. Bidenas susitiks su popiežiumi Pranciškumi Vatikane.

J. Bideno ir E. Macrono susitikimas laikomas proga šalims išspręsti nesutarimus, kilusius Australijai atsisakius įprastų povandeninių laivų pirkimo sandorio su prancūzais ir pasirinkus naują pasiūlymą įsigyti branduolinių povandeninių laivų iš JAV.

Dėl šio epizodo Prancūzija ne tik neteko pelningo sandorio, bet ir suabejojo savo transatlantiniais ryšiais.

E. Macronas trumpam buvo atšaukęs Prancūzijos ambasadorių Vašingtone, o užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) palygino J. Bideno vienašališkus sprendimus su JAV eksprezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo), tik „be tviterio žinučių“.

J. Bidenas į Romą išvyksta ketvirtadienį. Iš G-20 susitikimo savaitgalį jis vyks į Glazgą Škotijoje, kur pirmadienį ir antradienį dalyvaus Jungtinių Tautų konferencijoje klimato klausimais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS