Baltieji rūmai: kitų metų G-7 viršūnių susitikimas vyks D. Trumpo golfo klube | KaunoDiena.lt

BALTIEJI RŪMAI: KITŲ METŲ G-7 VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMAS VYKS D. TRUMPO GOLFO KLUBE

Kitų metų Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimas vyks viename iš JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) golfo klubų Floridoje, ketvirtadienį pranešė Baltųjų rūmų laikinasis administracijos vadovas Mickas Mulvaney (Mikas Malvanis).

Administracija 2020-ųjų birželį turinčiam vykti renginiui iš 12 visoje šalyje esančių vietų išrinko Doralo golfo klubą netoli Majamio.

„Absoliučiai manome, kad tai yra geriausia vieta surengti [G-7 viršūnių susitikimą]", – tvirtino M. Mulvaney per Baltuosiuose rūmuose vykusią spaudos konferenciją.

G-7 viršūnių susitikimas 2020 metais turi vykti Jungtinėse Valstijose, o D. Trumpas per rugpjūtį Prancūzijos Bjarico kurorte vykusį vėliausią galingųjų valstybių vadovų susitikimą sakė, kad gali jį surengti viename iš savo golfo klubų. Vis dėlto tokia jo idėja buvo sukritikuota, kad jis pelnosi iš savo prezidentavimo.

Paklaustas, ar D. Trumpas žino, jog pasirinkęs minimą vietą jis neišvengiamai sulauks kaltinimų netinkamu elgesiu, M. Mulvaney nurodė, kad prezidentui tai žinoma, bet jis vis tiek nusprendė G-7 viršūnių susitikimą organizuoti savo golfo klube.

„Rengsime jį ten, ir bus žmonių, kurie niekada nesusitaikys su faktu, kad tai yra Trumpo nuosavybė. Suprantame tai, bet vis tiek vyksime ten“, – kalbėjo Baltųjų rūmų laikinasis administracijos vadovas. – Prezidentas tikrai žino, kad sulauks tokių klausimų, ir jis tiesiog sako: „Gerai, susitvarkysiu su tuo.“

Be to, M. Mulvaney nurodė, kad kitų metų G-7 viršūnių susitikimo darbotvarkėje nebus klimato kaitos klausimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

su

1 salyga ...jei iki tol siondemonkratai per apkalta nepasalins jo.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS