BBC atlygins Ukrainos prezidentui padarytą žalą | KaunoDiena.lt

BBC ATLYGINS UKRAINOS PREZIDENTUI PADARYTĄ ŽALĄ

  • 1

Didžiosios Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC ketvirtadienį pranešė, kad sutinka Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai atlyginti žalą dėl straipsnio, kuriame nepagrįstai teigiama, jog Kijevas sumokėjo 400 tūkst. JAV dolerių (340 tūkst. eurų), kad būtų surengtas susitikimas su JAV lyderiu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

P. Porošenka, siekiantis perrinkimo šią savaitę vyksiančiuose Ukrainos prezidento rinkimuose, dėl pernai gegužę pasirodžiusio pranešimo apskundė BBC teismui.

BBC svetainėje paskelbtame straipsnyje buvo rašoma, kad Kijevas slapta sumokėjo buvusiam D. Trumpo advokatui Michaelui Cohenui (Maiklui Koenui) „mažiausiai 400 tūkst. JAV dolerių“, kad šis „suorganizuotų derybas“ Baltuosiuose rūmuose 2017 metų birželį. 

„Mes atsiprašome pono Porošenkos už sukeltą sielvartą ir sutinkame atlyginti jam patirtą žalą, (kompensuoti) teisines išlaidas ir padarėme bendrą pareiškimą atvirame teisme“, – sakoma BBC svetainėje paskelbtame pranešime.

Kompensacijos suma nenurodoma.

Per vieną britų teisės paslaugų firmą pateiktame P. Porošenkos ieškinyje buvo sakoma, kad straipsnis padarė žalos P. Porošenkos reputacijai „politinėje ir verslo“ srityse ir sukėlė jam „rimto sielvarto ir keblumų“.

Ypač didelės žalos padarė tvirtinimai apie „rimtą korupciją“, atsižvelgiant į P. Porošenkos „skatinamas tam tikras kovos su korupcija priemones Ukrainoje“, sakoma ieškinyje.

Korupcija buvo viena iš svarbiausių priežasčių, paskatinusių ukrainiečius 2014 metų pradžioje išeiti į gatves ir nuversti prorusišką vyriausybę. P. Porošenka prezidentu buvo išrinktas tais pačiais metais.

Tačiau Ukrainos ir Vakarų apžvalgininkai ne kartą abejojo provakarietiško P. Porošenkos ryžtu pertvarkyti šalies politinę sistemą, kenčiančią nuo kleptokratijos.

Ukrainos prezidentas susitiko su JAV lyderiu Baltuosiuose rūmuose 2017-ųjų birželį. Prieš susitikimą nuskambėjo spėlionių, kad D. Trumpas atsisakys priimti P. Porošenką.

Baltieji rūmai, kaip įprasta, iš anksto nepranešė apie susitikimą ir apibūdindami jį pavadino renginį neformaliu pokalbiu su JAV prezidentu.

Praėjusį gruodį teismas M. Cohenui skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę už rinkimų kampanijos finansavimo taisyklių pažeidimus, mokesčių slėpimą ir melavimą Kongresui. Su kai kuriais iš šių teisės pažeidimų jis susiejo ir D. Trumpą.

Visuomenės apklausos rodo, kad artėjant sekmadienį numatytam pirmam prezidento rinkimų turui P. Porošenka atsilieka nuo komiko Volodymyro Zelenskio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

Po rinkimų Parasionkui teks skubiai kimšti dolerius į lagaminą ir bėgti pas kolegą patriotą Jaiceniuchą :)) Ten toli- už Atlanto nes kitu atveju kokolai sudraskys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS