Berlyne viešintis M. Pompeo: laisvė niekada nėra garantuota | KaunoDiena.lt

BERLYNE VIEŠINTIS M. POMPEO: LAISVĖ NIEKADA NĖRA GARANTUOTA

Berlyno sienos griūties 30 metinių proga Berlyne viešintis JAV valstybės sekretorius Mike‘as Pompeo paragino Vokietiją ir Vakarų sąjungininkes vėl ir vėl ginti laisvę.

„Turime pripažinti, kad laisvė niekada nėra garantuota“, – sakė jis savo kalboje „Körber“ fonde Berlyne. M. Pompeo pabrėžė, kad vėl atsiranda naujų autoritarinių struktūrų. „Šmėkla vėl plečiasi, – įspėjo jis. – Mūsų reikalas yra ginti laisvę ir ateitį“.

Pasak M. Pompeo, JAV žinojo, kad tokia nesąžininga sistema kaip VDR kažkada turės žlugti. Tačiau laiko esą nebuvo įmanoma nuspėti. M. Pompeo gyrė „rytų vokiečių drąsą nugriauti sieną“. Jis kalbėjo: „Tikiuosi, kad Dievas saugo kiekvieną jūsų, Dievas saugo šią nuostabią šalį Vokietiją ir mūsų glaudžią bendrą draugystę“.

M. Pompeo pripažino, kad po Berlyno sienos griuvimo nebuvo teisingai įvertinta situacija. Esą manyta, kad dabar visur klestės laisvos visuomenės. Todėl galvota, kad galima atitraukti ginkluotąsias pajėgas. „Mes klydome, – sakė M. Pompeo. – Rusija, vadovaujama buvusio KGB karininko, įžygiuoja į savo kaimynines šalis ir žudo opozicionierius“. Komunistinę Kinijos vadovybę jis kaltino įgyvendinant „naują autoritarizmo viziją“.

M. Pompeo opozicijos situaciją Rusijoje ir Kinijoje palygino su situacija buvusioje VDR. Rusija Rytų Ukrainoje ir okupuotame Kryme vykdo „reidus ir kankinimus“ prieš Krymo totorius ir ukrainiečius, kurie priešinasi „rusų agresijai“, sakė JAV diplomatijos vadovas. Čečėnijoje tiesiog dingsta kiekvienas, kuris žinybų laikomas „nepageidautinu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Hujackass

Reto kvailumo pasisakymas. Amerikonas:)

Rytis

Ar išgirs lietuviai: laisvė niekada nėra garantuota! Čia jums ne SSSR:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS