Beveik visame Amsterdame įsigaliojo 30 km/h leistinas greitis | KaunoDiena.lt

BEVEIK VISAME AMSTERDAME ĮSIGALIOJO 30 KM/H LEISTINAS GREITIS

Amsterdame penktadienį daugumoje gatvių įsigaliojo 30 km/h leistinas greitis. Tai pirmasis Nyderlandų miestas, kuriame taip smarkiai sumažintas transporto priemonių greitis. Tikimasi, kad dėl to čia taps saugiau ir ramiau.

Greičio ribojimas būtinas dėl didėjančių žmonių srautų, sakė už transportą atsakinga miesto tarybos narė Melanie van der Horst. Dėl to esą vis dažniau kyla pavojingų situacijų gatvėse. Pernai registruota 4,8 tūkst. eismo įvykių, kai teko kviesti greitąją pagalbą. Penkiolika žmonių žuvo.

Amsterdame didėja ne tik gyventojų skaičius, šiuo metu jų yra apie 800 tūkst.. Kasmet į Nyderlandų sostinę atvyksta ir per 20 mln. turistų.

Nauji greičio ribojimai taikomi daugiau kaip 80 proc. gatvių. Tik didelėse tranzitinės gatvėse ir toliau bus galima judėti 50 km/h greičiu. Išimtis taikoma miesto autobusams, tramvajams ir taksi automobiliams – tačiau tik tuo atveju, jei jiems numatyta speciali eismo juosta.

Amsterdamas nori pirmenybę teikti dviratininkams ir pėstiesiems. Centre daug gatvių apskritai uždarytos automobilių eismui ir paskelbtos pėsčiųjų ir dviračių zonomis. Atsiranda ir vis daugiau dviratininkams skirtų gatvių, kuriose automobiliai yra tik svečiai ir kuriose dviratininkai turi pirmenybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

O koks bus užterštumas įdomu ,kas pamatuos.

Pirmyn

30 tai kvaila, bet 40 - kodėl ne? Pas mus buvo 60, tapo 50, metus paburbėjo, bet pripratom ir jokio skirtumo. Problema su 30 - kad net trečiu bėgiu važiuoti negali, jokia mašina tam nekonstruota.

KAŽKOKIA NESĄMONĖ...

Sibire čiukčiai su šunimis greičiau važiuoja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS