A. Blinkenas išdėstys Rusijos užsienio reikalų ministrui poziciją dėl Ukrainos | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS IŠDĖSTYS RUSIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRUI POZICIJĄ DĖL UKRAINOS

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas (Entonis Blinkentas) ketvirtadienį pareiškė, kad per artėjančias derybas su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu išdėstys bendrą Amerikos ir Europos poziciją dėl deeskalacijos Ukrainos pasienyje.

„Galėsiu išdėstyti bendrą JAV ir mūsų sąjungininkų bei partnerių Europoje požiūrį, bendrus pageidavimus, kaip rasti diplomatinį būdą deeskaluoti šį konfliktą“, – sakė jis per spaudos konferenciją su Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Berbock (Analena Bėrbok).

Valstybės sekretorius pabrėžė, kad nepaisant diplomatinių pastangų, Vakarų šalys ir toliau primins Rusijai apie neišvengiamas „greitas ir didžiules pasekmes“, jei Maskva pasirinktų „tolesnės agresijos kelią“.

A. Blinkenas taip pat pareiškė, kad JAV ir jų sąjungininkės yra susivienijusios kalbant apie Rusiją, o Maskva, anot jo, neturi tokios „stiprybės“.

Kaip anksčiau šią savaitę pranešė JAV Valstybės departamentas, A. Blinkenas ruošiasi susitikti su S. Lavrovu penktadienį Ženevoje, siekdamas „tęsti diplomatines diskusijas ir paraginti deeskaluoti padėtį“ Ukrainos pasienyje, kur Rusija yra sutelkusi dešimtis tūkstančius karių.

„Diplomatija nėra mirusi“, – pabrėžė Valstybės departamento atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS