B. Johnsonas neatiduoda skolos? | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS NEATIDUODA SKOLOS?

  • 0

Teisme siekiama pripažinti skolą, kurios jau ilgiau nei pusmetį nesugeba grąžinti Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas.

Teigiama, kad premjeras yra skolingas 535 svarų sterlingų. Kam ir už ką – teismų informacinėje duomenų bazėje nenurodoma, žinoma tik tiek, jog skola atsirado praėjusių metų spalį ir iki šiol negrąžinta.

Kreditorius į teismą kreipėsi, kad būtų atlikta formali procedūra – skolos pripažinimas. Toks dokumentas vėliau gali būti panaudojamas ir tam, kad skolą galėtų išieškoti antstolis.

„Antstolis gali apsilankyti Jūsų namuose, jeigu Jūs nesumokate savo skolų. Bankai ir kredito įstaigos gali matyti šią informaciją ir dėl to nesuteikti paslaugų“, – įspėjama vyriausybės patvirtintose procedūrose.

Vyriausybės vadovo atstovas spaudai pareiškė, kad bus pateiktas prašymas už akių panaikinti teismo nutartį, mat ieškinys yra „visiškai nepagrįstas“. Jis taip pat patvirtino, jog premjero rezidencijos personalas apie minimą skolą anksčiau nieko nežinojo.

Nepriklausomos parlamento standartų valdybos duomenimis, 2020–2021 metams JK premjerui nustatytas atlyginimas viršijo 157 tūkst. svarų sterlingų (jis uždirba 81 935 svarų sterlingų kaip parlamento narys ir 75 440 svarų sterlingų kaip vyriausybės vadovas), jam taip pat padengiamos apgyvendinimo ir su darbu susijusios išlaidos.

Iki tapdamas premjeru žurnalisto specialybę turintis Borisas Johnsonas taip pat gaudavo 275 000 svarų sterlingų iš „The Daily Telegraph“ – jam toks metinis atlyginimas buvo mokamas už reguliarius straipsnius leidiniui.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/finansai/borisas-johnsonas-neatiduoda-skolos

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS