„British Petroleum“ taip pat skelbia boikotą rusiškai naftai ir dujoms | KaunoDiena.lt

„BRITISH PETROLEUM“ TAIP PAT SKELBIA BOIKOTĄ RUSIŠKAI NAFTAI IR DUJOMS

Sekdama konkurentės Europos rinkoje „Shell“ pavyzdžiu Jungtinės Karalystės energetikos milžinė BP („British Petroleum“) atsisako rusiškos naftos ir gamtinių dujų ir skelbia pasitrauksianti iš Kremliaus kontroliuojamo „Rosneft“ dalininkių.

BP išplatino pranešimą, kuriuo pažymi, jog nebesudarys naujų rusiškos naftos ir gamtinių dujų, įskaitant suskystintų, importo sutarčių.

„BP direktorių tarnyba nusprendė, kad bus pasitraukta iš [Rusijos didžiausio, valstybės kontroliuojamo] „Rosneft“ akcininkių. BP nuo 2013 m. valdo 19,75 proc. „Rosneft“ akcijų“, – teigiama JK energetikos kompanijos pranešime.

Savo postus aukščiausioje „Rosneft“ vadovybėje paliks BP į jos direktorių tarybą deleguoti Bernardas Looney  (Bernardas Lunis) ir Robertas Dudley (Robertas Dadlis).

„Rusijos invazija į Ukrainą yra agresijos aktas, turintis tragiškų pasekmių visam regionui. BP Rusijoje dirba jau daugiau kaip 30 metų, tačiau šie kariniai veiksmai verčia imtis esminių permainų. Tai paskatino BP direktorių tarybą atsakingai  apsvarsčius nuspręsti, kad tolesnis bendradarbiavimas su „Rosneft“ tiesiog negali tęstis“, – pareiškė jos vadovas Helgė Lundas.

BP vyriausiasis vykdomasis direktorius Bernardas Looney (Bernardas Lūnis) pridūrė: „Mane, kaip ir daugelis kitų,  labai sukrėtė ir nuliūdino padėtis Ukrainoje, ir aš nuoširdžiai užjaučiu visus nukentėjusiuosius. Esu tikras, kad sprendimai, kuriuos priėmė mūsų valdyba ir direktorių taryba yra ne tik teisingi, bet ir atspindi BP puoselėjamas vertybes“.

Gairės: British petroleum, karas Ukrainoje, Rusija, nafta, Dujos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS