Britų finansų prievaizdai: kriptovaliutos neturi apčiuopiamos vertės | KaunoDiena.lt

BRITŲ FINANSŲ PRIEVAIZDAI: KRIPTOVALIUTOS NETURI APČIUOPIAMOS VERTĖS

Žmonės neturėtų beatodairiškai investuoti pinigų į nereguliuojamas kriptovaliutas, kaip bitkoinas, nes jos neturi jokios apčiuopiamos vertės, skelbia Jungtinės Karalystės (JK) Finansinio elgesio tarnyba (FCA), prižiūrinti šalies finansų rinkas.

Pasak FCA, bitkoinas ir kitos kriptovaliutos nėra paremtos jokiu materialiu turtu ar garantijomis, kitaip nei doleris ar svaras, kurie yra paremti jas išleidžiančių valstybių garantijomis.

„Žmonės turėtų atsargiai investuoti į tokias kriptovaliutas ir įsitikinti, kad jie supranta, ką daro, ir gali prisiimti atsakomybę už rizikas, susijusias su turtu, kuris neturi apčiuopiamos vertės“, – įspėja FCA.

Vakarų valstybių finansų rinkų reguliuotojai šiuo metu skuba įtraukti kriptovaliutų reglamentavimą į jau galiojančią finansų, pinigų plovimo prevencijos ir vartotojų apsaugos teisinę bazę. Neseniai atskleisti socialinio tinklo „Facebook“ planai paleisti savo kriptovaliutą privertė finansų prievaizdus dar intensyviau imtis šios užduoties.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonaits

Ar turi apciuopiama verte popieriniai doleriai ar eurai? Ar tas pats menkavertis auksas? Viskas tik susitarimo reikalas. Pries kelis tukst. metu verte turejo ivairus akmenukai. Veliau - ivairios varines monetos. Dabar verte turi kai kurios kriptovaliutos ir galima save apgaudineti kad yra kitaip.

...

!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS