Britų parlamentas priėmė dvi ir atmetė penkias „Brexit“ plano pataisas | KaunoDiena.lt

BRITŲ PARLAMENTAS PRIĖMĖ DVI IR ATMETĖ PENKIAS „BREXIT“ PLANO PATAISAS

  • 3

Didžiosios Britanijos parlamentas antradienį priėmė dvi ir atmetė penkias „Brexit“ plano pataisas, pasiūlytas šalies įstatymų leidėjų, pranešė britų transliuotojas BBC.

Pirmiausia parlamentarai 296 balsais prieš 327 atmetė Leiboristų partijos pasiūlymą, kad turi būti priimti teisės aktai, užkirsiantys kelią šaliai kovo 29 dieną palikti Europos Sąjungą nesudarius oficialaus susitarimo.

Per kitą balsavimą parlamentarai 39 balsais prieš 327 atmetė Škotijos nacionalinės partijos (SNP) siūlytą pataisą, numačiusią, kad turi būti užkirstas kelias išstojimui iš ES be sutarties ir atidėtas išstojimo pagal ES sutarties 50-ąjį straipsnį procesas.

Šios pataisos autoriai pabrėžė, kad Velso ir Škotijos įstatymų leidėjai taip pat balsavo prieš premjerės Theresos May (Terezos Mei) Briuselyje pasiektą susitarimą dėl „Brexit“.

Tuo metu 301 įstatymų leidėjas balsavo už Dominico Grieve'o (Dominiko Grivo) pasiūlymą, tačiau 321 buvo prieš, taigi, ir jo siūlyta pataisa buvo atmesta.

Proeuropinių pažiūrų konservatorius ragino Vyriausybę suteikti parlamentui šešias dienas apsvarstyti alternatyvius „Brexit“ planus ir iki kovo pabaigos dėl jų balsuoti.

Bendruomenių Rūmuose antradienio vakarą atmesta ir opozicinės Leiboristų partijos narės Yvette Cooper (Ivet Kuper) pataisa, kuria Th. May raginta pratęsti „Brexit“ terminą iki gruodžio pabaigos, jei parlamentas iki vasario 26-osios nesuderins susitarimo. Už šią pataisą balsavo 298 įstatymų leidėjai, o prieš – 321.

Toliau įstatymų leidėjai balsavo dėl leiboristės Rachel Reeves (Reičel Rivz) pateiktos pataisos, kurioje ministrė pirmininkė raginama prašyti Briuselio pratęsti Britanijos išstojimo iš ES terminą, kad būtų užkirstas kelias išstojimui be sutarties. Ši pataisa buvo atmesta 290 balsų prieš 322.

Konservatorės Caroline Spelman (Kerolain Spelman) pasiūlymas neleisti Britanijai pasitraukti iš ES be susitarimo Bendruomenių Rūmuose sulaukė 318 parlamentarų palaikymo, 310 buvo prieš. Tai yra pirmoji iš šešių pataisų, kuri buvo priimta. Vis dėlto ji nėra teisiškai privaloma.

Paskutinė pataisa, dėl kurios balsavo Bendruomenių Rūmai, buvo įtakingo konservatorių įstatymų leidėjo Grahamo Brady (Grejemo Breidžio) pasiūlymas vadinamąsias apsidraudžiamąsias priemones pakeisti alternatyva, kad būtų išvengta realios sienos tarp Airijos ir Šiaurės Airijos.

317 parlamentarų balsavo už šią pataisą, o 301 – prieš.

GALERIJA

  • Britų parlamentas priėmė dvi ir atmetė penkias „Brexit“ plano pataisas
  • Britų parlamentas priėmė dvi ir atmetė penkias „Brexit“ plano pataisas
  • Britų parlamentas priėmė dvi ir atmetė penkias „Brexit“ plano pataisas
  • Britų parlamentas priėmė dvi ir atmetė penkias „Brexit“ plano pataisas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

anglija gali reikalaut kad europoja nebutu naudojama ju kalba arba kopromisa ieskot

durniu laivas

laisva valia 'istojo' ,laisva valia gali isstoti,bet ,medinis euras nori issikeisti i tikrus svarus , durniu laivas visa euro sajunga,ir jokios jos saliu demokratines Laisves, feodalizmas o gal ir blogiau.

...

Kažkokia košė; kokių jie ten durnaropių užsivalgė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS