Bulgarija dėl šnipinėjimo išsiunčia iš šalies dar vieną rusų diplomatą | KaunoDiena.lt

BULGARIJA DĖL ŠNIPINĖJIMO IŠSIUNČIA IŠ ŠALIES DAR VIENĄ RUSŲ DIPLOMATĄ

Bulgarija penktadienį pranešė, kad išsiunčia iš šalies dar vieną rusų diplomatą, prokurorams jo atžvilgiu pradėjus tyrimą dėl JAV karių šnipinėjimo šioje Europos Sąjungos valstybėje.

„Bulgarijos Respublikos užsienio reikalų ministerija paskelbė nepageidaujamu asmeniu vieną diplomatą iš Rusijos ambasados Sofijoje ir davė jam 72 valandas palikti šalį dėl su diplomatiniu statusu nesuderinamų veiklų“, – sakoma URM pranešime.

Bulgarų prokurorai savo ruožtu paskelbė atskirą pranešimą, kuriame nurodė, kad nuo 2017 metų iki dabar tas diplomatas „vykdė šnipinėjimo veiklą, rinkdamas karinę informaciją, taip pat ir apie JAV karių, dislokuotų Bulgarijos teritorijoje per pratybas, skaičių“.

Jo tikslas buvo perduoti šią informaciją Rusijos karinei žvalgybai, sakė prokurorai ir pridūrė, jog šis diplomatas taip pat sumokėjo vienam Bulgarijos pareigūnui, turinčiam galimybę susipažinti su įslaptinta informacija, kad jis pateiktų jam slaptų duomenų.

Nei Užsienio reikalų ministerija, nei prokuratūra neatskleidė diplomato rango.

Tai jau šeštas atvejis nuo 2019-ųjų spalio, kai iš Bulgarijos dėl įtarimų šnipinėjimu išsiunčiamas Rusijos diplomatas ar aukšto rango ambasados pareigūnas.

Maskva imsis „adekvataus“ atsako į jos diplomatų išsiuntimą iš Sofijos, perspėjo Rusijos parlamento žemųjų rūmų Užsienio reikalų komiteto vadovas Leonidas Sluckis.

„Į tokius diplomatinės praktikos žingsnius nelieka neatsakyta. Esu tikras, kad Rusija kaip visada adekvačiai ir laiku atsakys“, – penktadienį žurnalistams sakė L. Sluckis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skaitytojas

Good news!

Anonimas

Marazmas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS