Buvusiam „Nissan“ vadovui gresia nauji kaltinimai | KaunoDiena.lt

BUVUSIAM „NISSAN“ VADOVUI GRESIA NAUJI KALTINIMAI

Tokijo prokurorai svarsto naujus kaltinimus buvusiam „Nissan“ vadovui Carlosui Ghosnui, trečiadienį pranešė vietinė žiniasklaida, o tai gali būti dar vienas dramatiškos buvusio automobilių pramonės magnato bylos posūkis.

Remiantis vietine naujienų agentūra „Jiji Press“, tyrėjai kaltinimus sieja su mažiausiai 32 mln. JAV dolerių „Nissan“ fondų perkėlimu paskirstytojui Omane.

Manoma, kad dalis minėtų pinigų buvo panaudoti pirkti prabangiai jachtai, kuria naudojosi C. Ghosnas ir jo šeima, teigia su klausimu susipažinęs šaltinis.

Jeigu Tokijo prokurorai bylą tęs, tai būtų jau ketvirtas kriminalinis kaltinimas 65-erių metų buvusiam automobilių pramonės magnatui, kuris visus kaltinimus neigia.

C. Ghosnas jau susidūrė su trimis kaltinimais finansiniais nusižengimais dėl nepranešto atlyginimo ir asmeninių nuostolių perkėlimo „Nissan“.

Jeigu prokurorai naujus kaltinimus tęs, tai nebūtinai reiškia, kad C. Ghosnas turės grįžti į sulaikymo centrą, kur jau praleido daugiau negu tris mėnesius prieš paleidimą už užstatą kovo 6 dieną.

Naujienos paskelbtos po „Renault“ advokatų pranešimo apie dokumentų perdavimą, kuriuose rodomas „milijonų eurų“ mokėjimas paskirstymo firmai Omane.

Dalis šių pinigų „nusėdo“ asmeninėse sąskaitose arba buvo naudojami C. Ghosno pirkiniams ir investicijoms, pavyzdžiui, jachtos įsigijimui ir sūnaus įmonės investicijoms.

C. Ghosno areštas lapkričio 19 dieną sukrėtė Japoniją ir verslo pasaulį. Jis sulaikymo centre praleido daugiau negu 100 dienų ir buvo paleistas už beveik 9 mln. JAV dolerių užstatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS