Čekijoje rasta dar viena siunta salmonelėmis užkrėstos vištienos iš Lenkijos | KaunoDiena.lt

ČEKIJOJE RASTA DAR VIENA SIUNTA SALMONELĖMIS UŽKRĖSTOS VIŠTIENOS IŠ LENKIJOS

  • 3

Čekijos veterinarijos tarnyba antradienį pranešė, kad aptiko dar 510 kilogramų pavojingomis Salmonella bakterijomis užkrėstos vištienos, įvežtos iš Lenkijos.

„Ši mėsa buvo išplatinta ir... veikiausiai suvartota“, – sakoma Valstybinės veterinarijos administracijos (SVS) pranešime.

Tikrinti visą iš Lenkijos įvežamą mėsą buvo nuspręsta vasario mėnesį, kai Čekijos veterinarijos specialistai lenkiškos jautienos siuntoje aptiko pavojingų Salmonella rūšies bakterijų.

Tą patį mėnesį veterinarai pranešė radę 1,2 tūkst. kilogramų salmonelėmis užkrėstos lenkiškos vištienos. Dalį jos tiekėjai jau buvo išplatinę.

Praėjusią savaitę čekų pareigūnai panaikino reikalavimą tikrinti visą iš Lenkijos įvežamą mėsą, pasilikdami teisę tikrinti atsitiktine tvarka atrinktus lenkiškos jautienos ir paukštienos mėginius.

SVS atstovas Petras Vorličekas naujienų agentūrai AFP nurodė, kad veterinarai dabar nevykdė privalomo importuojamo lenkiškos paukštienos patikrinimo.

Jis pabrėžė, kad salmonelių paukštienoje pasitaiko.

„Mes atidžiai stebime visą importuojama produkciją, todėl aptikome ir šią siuntą“, – pridūrė jis.

Sausį paaiškėjo, kad iš Lenkijos į maždaug 12 Europos Sąjungos šalių buvo eksportuota 2,7 tonos netinkamai pagamintos jautienos. Buvo pradėtas tyrimas.

Skandalas kilo lenkų naujienų televizijai TVN24 parodžius reportažą, kuriame matyti, kaip akivaizdžiai sergančios arba luošos karvės skerdžiamos vienoje nedidelėje skerdykloje šiaurės rytų Lenkijoje. Skerdykloje slapta įsidarbinęs žurnalistas slapta kamera užfiksavo, kaip galvijai skerdžiami naktį, nedalyvaujant veterinarui, nors pagal įstatymą veterinaro dalyvavimas yra būtinas.

Lenkija yra viena pagrindinių mėsos gamintojų ir eksportuotojų Europos Sąjungoje. Mėsos gamintojų asociacijų duomenimis, šalyje per metus pagaminama apie 600 tūkst. tonų jautienos ir didžioji dalis šio kiekio eksportuojama į ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Vai kiek broilerių (konservų), ir visi jie - zarazni.

......///.....\\\

Getai apdorita bet kokia mėsa yra ne kenksminga.Nereikia valgyti pusžalės.Kas toks durnas sugalvobo kažkokius steikus ,mėsą nedakepta ,pasruvuse krauju.Ar žino tas kas valgo tokią mėsą kad toks kepsnys yra pavojingas.Gyvūnas turi būti tinkamai ,sveikai augintas ,kad galima būtų jo kraują naudoti maistui ,arba kad galima būtu nedakepta valgyti.Nenoriu aiškinti kas gali nutikti steiką arba paukštieną nedavirtą ,arba nedakepta suvalgius.Išdvės visi kurie prarado protą internautų klausydami arba virėjų bemoksliu.

Anonimas

O tai Lietuvoj negali savu vistu augint ka?Ar reikia lenkams bizni daryt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS