COP28 pirmininkas: gerbiame klimato mokslą | KaunoDiena.lt

COP28 PIRMININKAS: GERBIAME KLIMATO MOKSLĄ

  • 2

Jungtinių Tautų klimato konferencijai COP28 vadovaujantis Jungtinių Arabų Emyratų pareigūnas pirmadienį sakė gerbiantis klimato mokslą.

Tokį pareiškimą jis padarė pasirodžius nutekintam vaizdo įrašui, kuriame jis sako, kad joks mokslas neteigia, jog laipsniškas iškastinio kuro atsisakymas padės pasiekti tikslus dėl klimato.

„Esame čia todėl, kad labai tikime mokslu ir jį gerbiame“, – spaudos konferencijoje sakė COP28 pirmininkas Sultanas al Jaberas (Sultanas Džaberas).

Jis taip pat pakartojo savo ankstesnius pareiškimus, kad laipsniškas iškastinio kuro atsisakymas yra neišvengiamas, ir užsipuolė bandymus pakirsti jo, kaip COP28 pirmininko, darbą.

S. al Jaberas taip pat yra JAE nacionalinės naftos kompanijos ADNOC vadovas.

Visa, dėl ko dirba pirmininkas, sukasi aplink mokslą, teigė A. al Jaberas.

Laikraštis „The Guardian“ sekmadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti S. al Jabero irzlus pokalbis su buvusia Airijos prezidente Mary Robinson (Meri Robinson) viename interneto forume lapkričio mėnesį.

Pokalbio metu A. al Jaberas tikino, kad remiasi faktais ir gerbia mokslą, bet pareiškė, jog nėra jokio mokslo, sakančio, kad laipsniškai atsisakius iškastinio kuro bus pasiektas tikslas pasaulinį atšilimą apriboti 1,5 Celsijaus laipsnio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai 1

gerbk logiska mastyma o ne pseudomokslo kliedesius pridurke pz=0

Labai

teisingai ir drasiai apie klimata pasisake Lukasenka! Visiems atvirai ir i akis! Video su jo 8 minuciu kalba - jutube. Verta zinoti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS