D. Peskovas: Vakarų požiūris į Rusiją nesikeičia nuo Šaltojo karo laikų | KaunoDiena.lt

D. PESKOVAS: VAKARŲ POŽIŪRIS Į RUSIJĄ NESIKEIČIA NUO ŠALTOJO KARO LAIKŲ

Virtinės Vakarų šalių požiūris į Rusiją nepasikeitė nuo Šaltojo karo pradžią žymėjusios Winstono Churchilio (Vinstono Čerčilio) Fultono kalbos laikų ir net buvo papildytas labiau konfrontacinėmis detalėmis, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

Bendraudamas su žurnalistais D. Peskovas pažymėjo, kad niekada negalima pamiršti prieš 75 metus pasakytos W. Churchilio Fultono kalbos, nes ji yra svarbi, nulėmusi ištisą epochą.

„Ši kalba, be kitų dalykų, nulėmė visos virtinės Vakarų šalių požiūrį į SSRS ir Vakarų pasaulėžiūrą jos atžvilgiu“, – sakė jis.

„Daug kas iš tos pasaulėžiūros, deja, nepakito ir net pasipildė labiau konfrontacinėmis gaidelėmis. Todėl reikia tai prisiminti, reikia prisiminti, kad visi sukurti konfrontaciniai mechanizmai, tokie kaip NATO, veikia, dirba, jie buvo kuriami ne taikiai tarpusavio sąveikai, o rimtai priešpriešai“, – kalbėjo D. Peskovas.

Jis pabrėžė, kad šios struktūros toliau veikia prieš Rusiją ir „verčia neprarasti budrumo, imtis visų būtinų priemonių mūsų šaliai apginti“.

Pastaraisiais metais Rusijos ir NATO santykiai yra įtempti, o JAV vadovaujamas karinis aljansas yra įšaldęs santykius su Maskva po 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos.

Pernai rugsėjį rusų kariuomenės generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas apkaltino NATO telkiant pajėgas prie Rusijos sienos.

Praėjusių metų pabaigoje paskelbtoje ataskaitoje Aljansas pabrėžė, kad Maskva ateinantį dešimtmetį greičiausiai liks pagrindinė grėsmė NATO valstybių narių saugumui.

Tuo metu Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė sankcijas Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktoriui ir dar šešiems asmenims, siejamiems su iškilaus Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno beveik mirtinu apnuodijimu nervus paralyžiuojančia medžiaga ir jo vėlesniu įkalinimu.

Antradienį taip pat įsigaliojo Europos Sąjungos sankcijos Rusijos tyrimų komiteto vadovui Aleksandrui Bastyrkinui, Nacionalinės gvardijos vadui Viktorui Zolotovui, generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui ir Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktoriui Aleksandrui Kalašnikovui.

Vašingtonas koordinavo veiksmus su ES, JAV žvalgybai padarius išvadą, kad Maskva surežisavo A. Navalno nuodijimą rugpjūčio mėnesį.

Po 2014 metų Rusijos įvykdyto Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksijos ES ir JAV paskelbė Rusijai virtinę sankcijų Maskvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o ?????

ir tai kas vyksta siandien tai aiskus irodymas kad hazarmosad spec t jav klounbidono priedanga siuncia ginkluotas pajegas norvegijon kur si salis sunerimus nes ju niekas nepuola tuo paciu jav bonbonesis/ai/ jau virs lietuvos tai ? kas ka puola ir provokuoja tai atsibuskite idijotai kas padarystvarka ir taika planetoje gal Trumpas d uok Dieve jam istvermes pries setono jegas;;;;;;;

Anonimas

Kad ten niekas iki šiol ir nepasikeitę rusų mentilitetas likęs toks pat.

Faktai nemeluoja

O ka padarete gero, kad tas poziuris pasikeistu? Svetimos zemes tebegrobiamos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS