D. Trumpas: įmanoma pasiekti susitarimą dėl Šiaurės Korėjos denuklearizacijos | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS: ĮMANOMA PASIEKTI SUSITARIMĄ DĖL ŠIAURĖS KORĖJOS DENUKLEARIZACIJOS

  • 1

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį pareiškė esąs tikras, kad įmanoma pasiekti susitarimą su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu) dėl jo izoliuotos šalies denuklearizacijos.

„Mūsų labai įdomiame pasaulyje viskas yra įmanoma. Manau, kad Kim Jong Unas puikiai supranta, koks didžiulis yra Šiaurės Korėjos ekonomikos potencialas ir netrukdys jo įgyvendinimui“, – parašė Baltųjų rūmų šeimininkas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Jis taip pat žino, kad esu jo pusėje, ir jis nenori sulaužyti man duoto pažado. Sandoris bus sudarytas!“ – pridūrė prezidentas.

D. Trumpas nepatikslino, kokį pažadą turėjo omeny.

Amerikiečių lyderis su Kim Jong Unu susitiko jau du kartus. Per pirmąjį viršūnių susitikimą abi šalys sutarė siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, tačiau antrasis susitikimas nutrūko nepasirašius jokio susitarimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

Kimui atomščikui Trampas iš pradžių buvo pažadėjęs išsivesti armiją iš Pietų Korėjus, kai Kimas likvidavo vieną raketinį poligoną, JAV nieko nedarė , kai vėl šių šalių vadai susitiko, Trampas pažadus jau buvo pamiršęs, bet toliau reikalavo tęsti likvidavimo darbus, Kim atomščikas iškart, neatsisveikinęs paliko derybas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS