D. Trumpas sieks nušalinti teisėją nuo jo bylos nagrinėjimo | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS SIEKS NUŠALINTI TEISĖJĄ NUO JO BYLOS NAGRINĖJIMO

  • 2

Buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį pareiškė, kad kreipsis į JAV teismą su prašymu nušalinti teisėją nuo jo baudžiamosios bylos nagrinėjimo, tvirtindamas, kad prisiekusieji, sprendžiantys jo likimą, nebus sąžiningi.

Dukart apkaltos sulaukęs respublikonas išliejo daugybę užgaulių žodžių prieš asmenis, vedančius bylą, kurioje jam pateikti kaltinimai dėl bandymų panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus ir apgauti Jungtines Valstijas.

Naujausias jo taikinys – JAV apygardos teismo teisėja Tanya Chutkan (Tania Čutkan), buvusio prezidento demokrato Baracko Obamos (Barako Obamos) paskirta teisėja, vadovaujanti minimai bylai Vašingtone.

„Niekaip negaliu sulaukti teisingo teismo su teisėja, kuriai „paskirta“ absurdiška žodžio laisvės ir sąžiningų rinkimų byla. Visi tai žino, ji taip pat“, – D. Trumpas, rašydamas vien didžiosiomis raidėmis, paskelbė savo socialiniame tinkle „Truth Social“.

„Mes nedelsdami prašysime šios teisėjos nušalinimo dėl labai svarių priežasčių, taip pat prašysime pakeisti bylos nagrinėjimo vietą“, – pridūrė jis.

Niekaip negaliu sulaukti teisingo teismo su teisėja, kuriai „paskirta“ absurdiška žodžio laisvės ir sąžiningų rinkimų byla.

Tuo tarpu T. Chutkan šeštadienį atmetė D. Trumpo teisininku komandos prašymą pratęsti terminą atsakymui į JAV vyriausybės prašymą išduoti apsaugos orderį. Šis galėtų apriboti tai, ką D. Trumpas ir jo advokatai gali viešai skelbti apie minimą bylą.

D. Trumpo komanda norėjo nukelti terminą į ketvirtadienį, tačiau teisėja pasakė, kad jie turi laikytis dabartinio termino – pirmadienio 17 valandos.

61 metų T. Chutkan yra viena iš keliolikos Vašingtono federalinio apygardos teismo teisėjų, kuriai ši byla buvo paskirta atsitiktine tvarka.

Ji yra turėjusi reikalų su D. Trumpu: 2021 metų lapkritį teisėja priėmė jam nepalankų sprendimą byloje, kurioje pareiškė, kad „prezidentai nėra karaliai“. Ji taip pat yra skyrusi griežtas bausmes D. Trumpo šalininkams, kurie tų pačių metų sausio 6-ąją šturmavo JAV Kapitolijų.

D. Trumpas, pirmaujantis varžybose dėl respublikonų kandidato į prezidentus nominacijos 2024 metų rinkimuose, ne tik stojo prieš ją, bet ir peikė Vašingtoną.

Netrukus po to, kai ketvirtadienį jam buvo pareikšti keturi kaltinimai ir jis nepripažino kaltės dėl jų, D. Trumpas kalbėjosi su žurnalistais ir pavadino sostinę purvo ir nuosmukio miestu.

Tikimasi, kad D. Trumpo teismo rinkimų byloje data bus paskelbta rugpjūčio 28 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tikrai, jis yra idiotas. Protingas pakeltu tikrus zmones i ginkluota kova pries demokratinius fasistus. Dabar tiktai suda mala.

Sodinti

už grotų chamą ir idiotą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS