D. Trumpas siūlo atidėti prezidento rinkimus dėl koronaviruso | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS SIŪLO ATIDĖTI PREZIDENTO RINKIMUS DĖL KORONAVIRUSO

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį užsiminė apie galimybę dėl koronaviruso atidėti lapkričio 3-ąją turinčius įvykti valstybės vadovo rinkimus, kuriuose, kaip rodo apklausos, jis smarkiai atsilieka.

Jo teigimu, dėl balsavimo paštu tai būtų „nesąžiningas“ balsavimas.

„Atidėkime rinkimus, kol žmonės galės deramai, patikimai ir saugiai balsuoti???“ – parašė D. Trumpas tviteryje.

„Dėl balsavimo paštu... 2020-aisiais bus NETIKSLIAUSI IR NESĄŽININGIAUSI rinkimai istorijoje. JAV tai bus didžiulė gėda“, – pridūrė jis.

Federalinių rinkimų datas nustato Kongresas, o Konstitucijoje nenumatyta galimybė atidėti prezidento inauguraciją, kuri planuojama 2021-ųjų sausio 20-ąją.

D. Trumpas anksčiau tvirtino nematąs problemų rengti rinkimus, kuriuose varžysis su Demokratų partijos kandidatu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Koronavirusas toliau nekontroliuojamai plinta kai kuriose JAV valstijose, įskaitant respublikonų kontroliuojamą Floridą bei Teksasą.  

Kelios valstijos anksčiau šiais metais atidėjo prezidento rinkimų kampanijos pirminius rinkimus arba per juos atidarė gerokai mažiau balsavimo punktų.

Buvo atšaukta daug svarbių sporto renginių arba jie vyko su dideliais apribojimais. Be to, daugelyje šalies vietovių rimtai abejojama, ar rugsėjį atsidarys mokyklos ir universitetai.   

Visgi D. Trumpas įnirtingai priešinosi demokratų vadovaujamoms pastangoms stumti balsavimo paštu iniciatyvą. Anot jo, balsavimas paštu skatins sukčiavimą, todėl amerikiečiai, kaip įprasta, turėtų savo balsą atiduoti balsavimo apylinkėse.          

Prezidento oponentai teigia, jog nėra jokių reikšmingo sukčiavimo per JAV rinkimus įrodymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taip

teisingas pasiulymas o dar geriau butu ivest karine padeti del masinio kriminalo is demokratu puses bet kariuomene privalo but lojali prezidentui ir tautai o ne zydu magnatams spausdinantiems popieriukus nedengtus joki/a preke?...

Anonimas

Durniau ivesk karine padeti.

Alis...

"Joe Bidenu (Džo Baidenu)." - turi būti rašoma: Džo Baidenu (Joe Biden)... kada išmoksit rašyti lietuviškai?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS