Dalase motina, gydžiusi dukrą alternatyviais metodais, pasodinta į kalėjimą | KaunoDiena.lt

DALASE MOTINA, GYDŽIUSI DUKRĄ ALTERNATYVIAIS METODAIS, PASODINTA Į KALĖJIMĄ

Motina, kaltinama neįgalios dukros nepriežiūra ir nualinimu, Dalaso (JAV) kalėjimo kėdėje teigė, jog nė trupučio nesigaili dukrai davusi tik homeopatinių ir natūropatinių vaistų, tuo pačiu savo nuožiūra nutraukusi dukrai medikų skirtų vaistų nuo traukulių vartojimą.

„Tačiau man gaila, jog ji dabar yra tokioje būklėje, kokioje yra. Man žmonės nuolat kartoja, jog aš esu dėl to atsakinga. Man dėl to labai skaudu, nes aš žinau, jog dariau viską, ką galėjau. Ir man atrodė, jog tai jai padėjo.“ – teigė 37 metų Schandrilla Schlesinger.

15 metų mergaitė, turinti cerebrinį paralyžių ir nuolat kenčianti nuo traukulių, liepos mėnesį buvo paguldyta į ligoninę ir prijungta prie gyvybę palaikančių aparatų. Tuo metu ji buvo taip nualinta, jog jos šonkauliai buvo išsišovę, skruostai sukritę, o svėre ji vos 22 kilogramus. Vasarį jos svoris buvo apie 36kg.

S. Schlesinger buvo suimta šeštadienį ir yra kaltinama neįgaliosios sužalojimu, sukeliant rimtą pavojų gyvybei. Moters prašoma 150 000 dolerių už paleidimą už užstatą, tačiau antradienio vakarą ji dar praleido kalėjime.

Vaikų teisių priežiūros tarnybos yra gavusios 5 skundus, susijusius su Schlesinger šeima. Dauguma buvo dėl nukritimų dėl traukulių. Paskutinio iškvietimo tarnybos sulaukė gegužės mėnesį. Tarnybos atstovė Marissa Gonzales teigė: „Visa tai tampa didesnio paveikslo dalimis. Vertindami ankstesnius iškvietimus mes atsižvelgsime į paskutinius įvykius šioje šeimoje“.

Iš vienišos mamos Schandrilla Schlesinger, buvo atimtos trijų vaikų globos teisės ir perduotos šeimos artimiesiems.

S. Schlesinger teigė, jog kartą jau buvo nutraukusi vaistų nuo traukulių vartojimą metams, ir tuomet dukrai pagerėjo. „Aš niekuomet nemėgau medikamentų“, – teigė ji . „Net kai man skauda, aš ypač retai geriu kokius nors vaistus“.

Šį kartą motina vėl nutraukė mergaitės medikamentų vartojimą, ir jos teigimu, pamatė milžinišką traukulių sumažėjimą. „Nusprendžiau, daugiau ar mažiau, tačiau sumažinti jos vaistų vartojimą, kaip kartą jau esu dariusi. Savo širdyje jaučiau, jog, jei kartą tai padėjo, padės ir vėl.“

Policijos pranešimuose rašoma, jog mergaitė nukentėjo nuo smegenų sukrėtimo, kuris galėjo atsirasti dėl nevaldomų traukulių, kurie nebuvo gydomi. Mergaitės maisto racionas buvo sudarytas iš vaisių, kviečių, avižų ir daržovių. „Mes propaguojame holistinį, natūralų gyvenimo būdą, ir mums viskas puikiai sekėsi.“ – teigė moteris.

Motina teigė pastebėjusi mergaitės svorio kritimą, tačiau pamanė, jog tai nėra blogai: „Iš jos organizmo šalinosi toksinai. Aš tik gailiuosi, jog ją gydžiau viena, savo nuožiūra. Tačiau dėl gydymo metodo nesigailiu.“ – sakė dukros nualinimu kaltinama moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS